cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, July 16, 2020

Mee Bandung cara saya.




Hari ni nak share recipe buat Mee Bandung. 
It was my first attempt. 
and really not bad. 
tak tau nak masak apa lah ni maka i dok searched kat internet how to make it. 
then i tak cedok dari satu web je pasal mee bandung ni. 
so cilok sini sikit cilok sana sikit then i came up with this recipe. 
no one can claim ini recipe depa ye. 
coz the way we cook of coz tak sama. 
ikut kesesuaian tekak dan citarasa. 


memang sedap. 
i mengaku sendiri lah. 


sedap sebab rasa pedas dan manis bergabung. 


jom check the recipe. 






bahan2 yang disediakan. 


bahan utama adalah 
Kacang Tanah
Udang Kering
dan Biskut Marie. 


dah siap untuk dimakan. 


accessories untuk Mee Bandung. 


Kuah menjadi pekat dan manis. 


Mee Kuning dari Gardenia pilihan kami. 

ALHAMDULILAH. 
menjadi gak Mee Bandung i buat pertama kali nya. 
enak laaaa..


18 comments:

  1. ada biskut marie..first time ni..suka mee bandung yg pedas2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak nnt jd cair. Letak biscuit ni jd sikit pekat lah.

      Delete
  2. Nampak sedap la kak yan....SA pernah belajar nak buat mee bandung..mmg x jadi..hahaha

    ReplyDelete
  3. Nice nya kemenjadian mee bandung itu huhu

    ReplyDelete
  4. guna biskut marie memang sedap kan kak... dulu masa dana sekolah menangah masa belajar ekonomi rumah tangga ada cikgu yang ajar buat mee bandung guna biskut marie , bila masak suka betul dengan bau biskut marie tu...
    tapi ini akak siap boh kacang tanah lagi... udang kering perkkhhh mesti sedap betul tu kak oi...

    area rumah dan opis dana susah nak jumpa mee bandung yang sedap, memang kene masak sendiri baru puas hati

    ReplyDelete
  5. Baru tau boleh guna biskut marrie untuk buat mee bandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk bg pekat dana. Rasa2 nya guna biskut kering biasa pun ok. Cuma tak manis lah. Ganti gula ok kot.

      Delete
  6. ehehe akak !! bila lagi nak buat ?
    nak ketuk pintuuuu nak join sekali makan hahaha

    muka x malu ni =P

    ReplyDelete

cliks..cliks