cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, July 14, 2020

Lunch di Warung D'Bagan Awang lagi then makan durian.






June 24, 2020 sekali lagi kami ke sini. 
nak makan tengahari. 
kali ni dgn Chef Ciju. 
tiba kat Warung dalam pukul 2.45pm cam tu. 
memang lewat sangat for lunch. 
but as promise lah kan. 

tiba di warung ada lah satu family yang dah habis makan. 
once tiba terus food dihidangkan. 
perut pun memang sedang elok rasa lapar dah. 
kami memang dah alas perut bebetul sebab memang nak late lunch pun. 


air pasang masa ni. 


memasing busy petik gambar once sampai. 


get ready to eat daaa..


as usual no ikan masin. 
Kailan Goreng je. 


tambahan satu lagi sayur. 
Kangkung Goreng. 
jugak no ikan masin or belacan. 


Sotong Goreng yang disukai. 


Sambal Udang yang sedia berkupas. 
tak kupas pakai nampak Ibu depa lah yang tukang kupas nanti. 
kalau tak memang tak dimakan lah udang ni. 


Udang Goreng Kunyit berkupas gak. 


Ikan Kembung Goreng. 
sedap. 
manis. 


Asam Pedas Jenahak.
Next time nak request jangan terlalu masam. 
suka dah asam pedas depa ni. 
but then nak mintak kurang masam sikit. 
kalau kurang masam tu i siap boleh menghirup kuah nya gitu. 


Air Kelapa yang memang selalu i mintak kalau ke sini. 
Pokok kelapa berderet depan warung. 


ready to eat. 
tapi menggambar itu is a must lah kan. 


kekenyangan semua. 


selamat dah. 


ambik gambar lagi tu. 


busy beno begambo


kami decided nak terus balik. 
ehhh.. 
hubby ajak ke Kampung Bukit Kucing. 


kunun2 nak cari Soto. 
then terjumpa pasar malam. 
dah lama tak ke Pasar Malam kan. 
so kami singgah. 


macam2 ada.



ada orang busy dengan camera. 
minat photography dia. 
layan je lah. 



japanese food pun ada gitu. 


beli food je lah. 
tak berapa nak ada apa yang dihajati. 
kami beransur balik. 


tiba area Parit Mahang ternampak orang jual durian tepi jalan. 
kami singgah. 
ada jual mangga gak. 


katanya manis bebeno. 
mintak dibukak kan di sini gak sebiji. 


ehhhhh..
masam sungguh. 
sebiji tu je lah kami beli. 
bila kami kata masam penjual tu kata "Ohhh, saya tak pernah rasa lagi yang ni".
Boleh gitu ye. 
hehehee.. 
apa2 lah ye bang. 


nak cuba durian lah pulak. 
kami mencuba IOI. 


cantik gebu gebas. 
RM28 sekilo. 
sedap nyaaaaa..


kami makan 2 bijik durian IOI. 


tengok tu. 
Langau pun seronok nak makan sama. 


then kami mintak Musang King. 


RM35 sekilo.


we were enjoying our durian. 
yang tak makan adalah Abang Luqman dan Hubby. 
ALHAMDULILAH.. 
almost maghrib kami sampai rumah. 
lebihan durian kami bawak balik rumah. 
sedap lah weiiii..
nak makan bebanyak i tak berani. 
al maklumlah kan. 
umur dah segini2 ni. 
kena beringat2. 
teringin nak cuba TEKKA lah pulak nanti. 

12 comments:

  1. suka tengok menu kat kedai nih, nampak menyelerakan dan fresh semuanya... sayuran nya pun di masak elok tak sampai layu...
    bestnya tengok durian ioi dengan musang king tu kak, tengok warna dia tu pun dah tau mesti sedap melekat ... harganya pun kira murah la tu kak, kat sini aritu musang king sampai rm60 sekilo

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap Dana. Akak mmg suka. depa masak simple je. lagipun orang tak ramai kat situ. our new spot lah.

      akak dah suka dgn Dato Nina tu Dana. dalam RM22 je sekilo. sedap pun sedap. lemak manis dan sikit2 je pahit dia.

      Delete
  2. Akak..nak gi kedai makan tu masuk kat mana..yg sebelum jambatan or selepas jambatan. Tiap kali nak balik sg besar, mesti mata saya melilau tgk manaa kedai tu 😂. Saya dari puncak alam, nak balik sg besar memang lalu situ.ikut jalan dalam.. Lalu bukit kuching juga 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darling u Google maps je. Sebab akak dah pin kan address Kat situ.

      Cari WARUNG D'BAGAN AWANG, SASARAN

      Akak pernah buat N3 pasal Warung ni. Ada phone number gak tau.

      Dr shah Alam masuk ke kiri sblm jambatan Sg Buloh tu.

      Delete
  3. banyaknyaaaa makanan sedap2 !!!! bestnyaa..
    suasana pun cantik tenang ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg food dia sedap2 dan yg penting SEGAR. murah gak.

      Delete
  4. Everything has its value. Thanks for sharing this informative information with us. GOOD works! indian visa online

    ReplyDelete

cliks..cliks