cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, March 24, 2020

menu hari ke 5 musim coronavirus Cheddar and Chive Scones




Dah hari ke 5.
macam dah beku kepala nak prepare food pada ahli jemaah kami di rumah. 
ye lah.
kalau tak memang mostly every morning we all akan beli breakfastlah. 
only once awhile i or Chef Ciju akan buat breakfast like mee goreng lah. 
nasi gorenglah. 
mee hoon.
atau sesekali sangat Nasi Lemak. 

jadi bila dah musim covid ni. 
memang serabut pala kami lah. 
dah masak breakfast terus nak kena prepare for lunch. 
gitu lah kan..

anyway, semoga cepat2lah ALLAH angkat ujian yang diberi pada kita ni. 
cepat2 lah berlalu. 
emotional pasti kita semua terganggu. 
dalam kepala sentiasa ingat. 
nak keluar rumah even dibenarkan pun rasa tak selamat. 

tapi chef ciju ni pulak bersemangat memasak. 
dah memang dia jenis suka masak kan..
sibuk nak mencuba recipe. 
Cheddar and chive Scones.


selalunya kita makan yang manis tu kan. 
tapi i ada bagi tahu chef ciju. 
i pernah ternampak orang buat scones ni. 
bila chef ciju buat suka lah i. 
sedappp


semuanya suka. 


nanti i share the recipe ye. 
i bagi idea untuk u all buat nanti.


then i buatkan Bubur Kacang Hijau. 
buat setengah periuk and now all gone. 
ALHAMDULILAH. 



YA ALLAH..
dah hari ke 7 now kan. 
the condition seems getting worse. 
semoga ALLAH cepat2 angkat ujian ini..
semoga kita dan family serta teman taulan berada dalam lindungan ALLAH..
ya rabb..

14 comments:

  1. Saya suka scones. Nanti share resipi ya kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah anis. Nak buat sekali lg nnt. Then akak share the recipe.

      Delete
  2. nak !!! saya jeles tol orang2 yang pandai baking pandai masak ni..
    saya tak berbakatttt...

    ReplyDelete
  3. 24*7 Apple Technical Support is leading Apple support website where you get services provider of Apple remote tech support the USA for third party products and services. Contact Apple Support phone number +1-855-516-8225.

    Macbook Customer Service
    iTunes Customere service
    iPad Customer Service
    Apple Customer Service
    Technical Help Number
    iPhone Customer Service

    ReplyDelete

cliks..cliks