cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, December 3, 2019

Reunion STTJ after 34 years.



REUNION STTJ 84/85
November 16, 2019
Saturday
Kelab Golf Perkhidmatan Awam, Bukit Kiara.



After 34 years sekali lagi our batch buat Reunion.
Those yang tak pernah berjumpa after SPM kira after 34 years lah kan.
for me and Hubby kami dah banyak kali jumpa di reunion.
the last reunion for the whole batch was after 25 years. 
me and classmates pulak almost every year buat gathering. 
in fact some of us dah selalu jumpa. 

so on November 16, kami buat sekali lagi big reunion. 
buat di Kelab Golf Perkhidmatan Awam Bukit Kiara. 
ramai yang hebat2 berusaha menjayakan reunion kali ni. 
me n hubby last time boleh lah jadi AJK. 
but for this time even kalau dioffer pun maybe tak mampu nak buat.
so dapat bersama2 menjayakan pun rasa dah bersyukur sangat. 


i pegi dengan Hubby and Abang 'Imran. 
tapi abang 'imran tak nak join.
malu ler gamaknya. 
we all tiba agak lewat dari time lah. 
al maklum macam2 hal yang berlaku. 
dapat hadir pun syukur sangat. 


AJK yang terlibat. 
diarang ni sekelas Hubby. 
dari kawan sekelas jadi kawan sejiwa ni. 
antara couples yang menjadi sampai ke hari ini. 


my class mate datang sama anak. 


ini mostly bukan gambar i lah.
share dari gambar2 yang depa share kat group.
dapat jumpa semua jadi riuh lah kan. 
keseronokan. 


tak lama lepas me and Hubby tiba majlis pun bermula. 
ini adalah my ketua kelas.
Abe Rocky beri ucapan sikit. 
sebagai pembuka majlis. 


then dimainkan video rakan2 yang telah meninggalkan kami. 
dalam 12 orang sudah mendahului kami semua. 


masa ni ayaq mata teman dah hampir nak menitis dah ni. 
adoiiii..
tak tahan..
pasang lagu KELMARIN pulak tu. 


ada N3 i cerita kan waktu kami melawat arwah di hospital. 
kat  S I N I   ye. 
memang sedih lah. 
tissue sampai 2 helai i guna. 
adoiii..
sedihhhh..
masa kita bila lah pulak kan. 


then makan2 time. 
i pulak tak terambik sangat lah food yang ada tu. 
busy sembang.
makan sikit2 je. 



gambar food pun tak terambik.
i ambik bubur then coffee ni je. 



ini adalah cakes yang saje je i letakkan kat atas meja.
chef ciju buatkan dalam 14 keping.
kecik2 je..
buat tambah2 atas meja.
sambil sembang sambil makan. 


i prepared dalam 14 cakes je. 
tapi tak sure sangat berapa meja ada semua. 
begini ramai nya kami. 
berdiri lain, duduk lain.
semua busy sembang. 


entah apa lah yang kami sembangkan..
tak ingat pun i. 


sebenarnya Mem Lina pun ada sama.
hubby Mem Lina adalah my class mate dulu.
dasyat cinta depa ni.


sambil depa kat dalam busy buat itu ini kami ambik peluang bergambar. 
12 orang ni semuanya sekelas kecuali sorang. 


tak lama ada pulak game yang dibuat. 


hehehe.. 
ikut kan je lah ye..


ada lagi. 
i pun tak prasan sangat game apa. 
sebab kami busy menyembang. 


my close friend since we were in form 5 Edlyn.
classmate.
dorm mate.
cik abang tu pulak even class lain but we still keep in touch sebab kerap berjumpa. 
esp REUNION.
antara yang success. 


ada yang class mate ada yang dorm mate. 


kami sekelas. 
yang lelaki agak rendah tu class mate yang pemalu waktu sama2 belajar dulu. 
brother Halim,
ada yang panggil Ustaz Halim.
tapi sekarang tak boleh malu lagi lah kan.
after 34 years i baru dapat jumpa kali ni. 
mostly yang lain pun sama. 
lepas SPM terus hilang. 
now dapat jumpa balik. 
alhamdulilah. 


semua dah berbeza dari ukuran dan wajah. 
dah matured2 semua kan.
hehehhee.
tua dah kami. 


kami antara yang paling kecoh di majlis ni. 
sebab kedatangan kami agak ramai hari ni. 


sorang lagi jejaka pemalu kelas i. 
Raja Badrul..
kematian isteri sudah. 
so single lah now.
i tarik gak dia ke meja kami. 
yang lain2 semua malu2 nak panggil. 
my class mate yang lelaki panggil i Kak Yan even we all seumur. 
maybe seronok lah tu. 
i pun tak kesah lah. 


ini pun sorang lagi. 
Arif. 
dari dulu sampai la hensem je lagi. 
pemalu gak dulu.
badan cam tu je. 
tak berubah. 
now dah tak lah pemalu cam dulu2. 


i memang suruh kami bergambar bebanyak. 
sure seronok bergambar. 
buat kenangan.


this guy member class perdagangan sebelah. 
coz of him lah maka i ambik keputusan sambung belajar di Maktab Perguruan. 
dia yang tolong ambikkan form kemasukan ke maktab. 
ada cerita di sebalik ini semua. 
hehehe.. 
cerita kami dulu. 


mem lina.
my cousin yang berkawin dengan my class mate. 
kelakar tul.
pun ada cerita yang buatkan depa ni jadi berkawin. 


sana sini semua member rapat dulu dan sekarang. 
sesuai masa dan ketika. 


then kami buat surprise pada Ariza.
idea dari our Head boy class kami. 
Brother Rocky. 


cake tempah dari Chef Ciju. 


terkejut Ariza. 
dah namanya surprise kan. 


gambar lagi. 


Aspuri 84/85.



ini pulak class Hubby. 
class Kejuruteraan. 
tak ramai yang datang. 
and dalam class depa dah 2 orang meninggal rasanya. 



our event ada pulak singer yang mai. 
sedara salah sorang our AJK.
banyak gak lagu yang TAM SPIDER nyanyikan.  


tiba time class kami nak bergambar. 
kecoh betul. 


cik abe cik abe yang dulu lain sekarang lain.
kami semakin menua.
sorang dah tak de.
tapi sebenarnya ramai lagi yang tak bersama di sini.


seorang meninggal lelaki. 
2 tak hadir. 
perempuan pulak dalam 6 orang tak hadir.
hubungan kami semua agak rapat. 
maybe sebab our head boy yang ada prihatin. 


ini lah kesemua kami. 


and ini adalah hadiah tukar2 yang kami dapat. 
seronok i dapat telekung ni. 
cumel sangat. 



cantik semuanya. 

ALHAMDULILAH..
seronok dapat berjumpa lagi. 
Insyallah semoga ukhwah ini semakin erat hingga kami semua menutup mata. 
kalau 10 tahun lagi buat reunion dah pasti ada yang dah lupa2. 
and for sure semakin ramai bilangan yang meninggalkan kita. 
mungkin aja kita kan. 
Semoga ALLAH memberkahi kehidupan kami. 
kalau memang diizinkan pasti kami berjumpa dan berkumpul lagi. 
AMEENNN. 






12 comments:

  1. meriahnya kakkkkk... syok nya dpt jumpa kwn2 lama. bdk2 sek sy bla laaa nk buat reunion ni asik rancang memanjangggg jd nya x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami memang kerap ber reunion lah anies. dari tahun 1997 lagi.. that was the first time. then again then again.

      Delete
  2. Seronoknya kak..1984 saya baru darjah 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. akak dah 16 thn dah masa tu. ye lah. now dah tua dah. 51 dah.

      Delete
  3. Seronoknya dapat jumpa kawan2 lama masa persekolahan dulu.

    ReplyDelete
  4. Happeningnya mengimbau kenangan zaman persekolahan memang tak pernah jemu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa kawan2 yg dah hampir 3 decades x jumpa lagi lah happening kan.

      Delete
  5. bestnya dapat get together mcm ni... I was only 5 back in 1984.
    semoga persahabatan kekal hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cumel sgt awak masa tu ye.
      Insyallah.. mudah2an kita dpt kumpul sama2 nnt.

      Delete
  6. seronoknya kak, mana yang lama tak jumpa tu mesti seronok bercerita, patutlah ada aktiviti apa pun akak tak perasan seronok dok nyembang, borak2 dengan kawan lama...

    hadiah yang dapat tu pun comei, sesuai dengan minat akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Dana.. seronok tak cukup masa lah gamaknya.. lagi2 yang dah almost 34 years tak jumpa.. hingar bingar dewan tu kami buat. makan pun tak sedap. hehehhee

      cantik kan telekung tu. suka.

      Delete

cliks..cliks