cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, December 12, 2019

Lontong Klang di Seksyen 9, Shah Alam.



Restaurant Review. 

Lontong Klang, 
Seksyen 9, Shah Alam. 




Orang Klang or Shah Alam sure biasa dengar LONTONG KLANG kan.
dan dah biasa berkunjung ke sini. 
we all dulu2 masa menyewa di Seksyen 7, Shah Alam pun biasa ke sini..
Mydaddi and Mymommi pun biasa ke sini..
especially lepas hantar my kids ke sekolah..
zaman depa lagi muda2 lah..
zaman mydaddi boleh drive lagi dan hantar cucu ke sekolah.

since we all pindah ke depan sikit di Seksyen 7 ni.
kira kena seberang lah tu. 
lama kami tak ke sini. 
dekat 10 tahun kot. 
lama kan..

then one day Mydaddi cakap teringin nak ke sini.
i thot yang belah Hakim Resto ni dah tak ada. 
maka tak lah tau nak jengah ke mana.
then masa ke area Seksyen 9 kami diberitahu ada Restaurant Lontong Klang di situ.
maka kami ke sini lah. 


Ramai gak customers di sini. 
Tapi memang tak lah seramai yang ada di Seksyen 7.
i memang prefer ke sini. 
tak serabut. 
parking pun kira senang. 
malas nak parking hantar je cuci kereta sebelah resto. 


memang agak selesa. 
satu lagi tak perlu beratur macam di Seksyen 7..
kat sini kita duduk diarang yang ambik order. 
senang kan.


Orang mengidam dah tak sabar nak makan dah tu. 



seronok mydaddi dapat makan. 
cuma at this moment dah tak boleh nak makan sambal dah.
perut nya dah tak tahan. 


agak keras lontong nasinya.
kata mydaddi.
menurut i ok je sebab mydaddi dah tak de gigi. 
hehehehe.


yang bestnya Lontong Klang ni adalah SERUNDING KELAPA tu. 
mmg best. 
then ada TEMPE tu. 


ini mymommi punya.
lagi lah. 
tak boleh makan yang lemak2 tu. 


and this is MINE.
boleh lah..
i bukan minat sangat lontong. 
tapi kalau lapar dan dihidangkan boleh je makan. 

ada gak jual NASI LEMAK di sini. 
same. 
i kurang suka nasi lemak dia. 
kan memasing punya cita rasa.
cita rasa kita berbeza. 
ramai je yang makan nasi lemak di sini. 


and ini adalah waktu berniaga depa. 
resto tak bukak sampai lewat petang ye. 
and no malam. 
khas untuk sarapan lah kiranya. 
ada waktu rehat gitu. 
so anda boleh buat pilihan anda sendiri. 
makan di Seksyen 7 atau di Seksyen 9. 

20 comments:

  1. Saya suka lontong. Paling feveret lontong dengan sambal sotong. Nyaman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pulak kureng sikit. Hehehe.. ni ikutkan selera mak pak.

      Delete
  2. Replies
    1. kalau dah selalu ke laut, sesekali elok darat je wak. hehehhee..
      selera memasing ye wak.

      Delete
  3. Sedapnya lontong kak. Lama tak makan. Sejak diet control ni memang mampu telan air liur sajalah

    ReplyDelete
  4. Sekali-sekala makan lontong memang best. Saya pun tak minat sangat lontong.

    ReplyDelete
  5. kuah lodehnya memang kosong ke kak? macam tak nampak sayur-sayurnya...
    tapi bila ada serunding kelapa memang lagi kick... tempe goreng tu pun best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayurnya tu idak lah banyak bebeno macam kita buat sendiri Dana.
      Ye serunding tu lah yang buat kan lontong ni lain dari yang lain.

      Delete
  6. I biasa makan kat lontong ni kat Klang sis. Yang kat food court lama depan masjid tu. Or else i pergi Kg Baru.. Sedappppppnyaaa breakfast esok nak pergi cari lontong lah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klang tu yang main dia lah tu kot. kalau ke KL tak pernah lah pulak.

      Delete
  7. ntah la sampai skrg sy x mampu nak makan lontong tp laksa lemak kelate tu mmg menyelerakan.

    ReplyDelete
  8. skrg dh ada cwgn yea..kami kerap juga pergi yg sec 7 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat Shah Alam dah ada dua lah kang. satu dekat2 Restoren Hakim lama. satu lagi seksyen 9 dekat2 Bank Ar rajhi.

      Delete
  9. terliur tengok lontong akak memalam gini..
    -peminat lontong :D -

    ReplyDelete
  10. lontong.
    sedap nyer.
    antara makanan wajib di pagi raya Aida.

    ReplyDelete

cliks..cliks