cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, August 20, 2019

2 kali ke Dua Onde, AEON Mall, Shah Alam.




Lama dah tak kepo2 kat sini. 
macam tak ada nafsu nak menulis kita. 
tak tau kenapa. 
tak pe.. 
kita gagahkan jugak. 

Hari ni nak share new cafe in the town. 
Located dalam AEON Mall. 
kalau dulu cafe ni dipanggil La Boheme Cafe. 
Sebelah area bakery di AEON Supermarket tu lah. 


Kami ke Dua Onde. 
Apa maksudnya tu tak dapat dipastikan. 



tarikan yang ni kan.  


siap ada benda ni. 
Beca apa ni nak dipanggil ek?


kira style lama2 ni. 
acu kembang goyang. 
atau kuih rose ye. 
very antique.



i lupa nak ambik dari arah luar even dah ke sini dua kali. 
depan tu supermarket. 



memandang ke entrance di bahagian supermarket. 
susun atur meja kerusi ala - ala kedai makan dulu2 kan. 
kopitiam katanya gitu. 


counter lama. 
tapi diberi rupa baru.


nampak atas tu. 
mangkuk tipin.


kalau tak nak berselesa di dalam boleh lah menghirup udara agak panas di luar.
kalau dulu conceptnya boleh 'bakar diri' kan. 
sekarang ni nak 'bakar diri' kena jauh2 sikit dari semua cafe. 


agak luas kan. 
memang selesa. 
dan sekarang dah agak sejuk berada di dalam ni. 
kalau dulu agak warm. 
tak cukup AC nya. 


nak duduk cam tu pun ada. 


decor yang ada. 
biscuits lama kan. 


ini kali pertama kami makan di sini. 
waktu ni kami breakfast. 
tu ada Teh Tarik tu. 


Mem Sue pekena Bubur dan Kopi. 


serious kan perbincangan depa 😄😄.


My favorite. 
Rojak Buah. 
dah breakfast di rumah so i makan yang ni je lah. 
so for the first time i pun ordered this.
and on the second visit pun i ordered this. 
suka sangat. 
fresh fruit memang best2 sangat. 


I ordered ni gak. 
Laksa Goreng. 
Not bad. 
tapi i tak terhabis bila rasa nanas tu dah kacau rasa Laksa Asam ni. 
stop lah makan. 


Mem Sabar ordered this. 
Nasi Ayam Hainan kalau tak silap. 


Mem Sue tak ordered food yang berat. 
just makan kuih2 je. 
ini sedap. 
Onde2.
Balik pun i tapau 2 bekas. 
licin. 


then Talam Keladi. 
biasa2 je rasanya. 
i kureng sikit lah. 


The Tarik Lava. 
i  ordered 2 kali ni. 
ok lah. 


then ini Kopi tarik. 
pekat kelihatannya. 


i datang awal dari yang lain. 
ordered Teh Tarik Lava. 
thennn.
dengar lah lagu yang lama ni. 
i pun tak tau apa judul lagu ni. 
kemain kan. 

Anyway, kami dapat satu tempat baru untuk any discussion. 
lega rasanya. 
dan seronok gak. 

10 comments:

  1. kenapa saya pergi ke sini hari tu tak perasan pun cafe ni???

    ReplyDelete
  2. klasiknya lagu ..dah sama klasik dengan acu kuih goyang..

    ReplyDelete
  3. rasa macam pernah pergi kat sunway putra mall. dia da cawangan kat situ juga kan?

    ReplyDelete
  4. Hi Salam, u pernah naik grab saya, kita share pengalaman pergi travel Pakistan.. U Ada Minta I bawak kapit untuk u, can whatsapp me 01111158445

    ReplyDelete
  5. nampak acu kuih goyang tu teringat Resto Onde kt Sunway Putra Mall...resto yg sama kot, tapi nama lain Dua Onde...menarik konsepnya..macam dulu-dulu..teh tarik lava..kena try ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa2nya sama tu. cuma yang ni lain nama je.. tak tau lah kenapa ye.

      Delete

cliks..cliks