cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Monday, August 12, 2019

My new cookware




i ni jenis yang memang tak pandai nak shopping2 online ni. 
memang jarang sangat2.
lebih suka pegi dan tengok sendiri.
ikut kehendak hati.

But nowadays ni berlambak2 di pasaran pasal shopping online ni. 
then the most recent shopping dgn hanya tgk TV je kan.
segala maca ada.
dan yang  paling hebat Mymommi lagi terror bab2 ni. 
main order je dia. 
nanti barang sampai bayar.
COD.
yang rajin melayan Mymommi ni Chef Ciju lah.
kalau dia mintak dari i yang buatkan pakai nampak sampai ke sudah lah.
hehehhee

then one day Chef Ciju masuk jarum.
weii, kena beli lah.
murah je ni. 
brand helok sangat ni. 

since memang memerlukan segala periuk and pans ni kan so i agreed.
dari brand Le Gourmet.
I pun dah pernah beli periuk brand Le gourment ni. 
cast iron. 
memang berat. 
tapi memang bagus.
nak beli Le Crueset tu memang kena berfikir 10 kali. 

anyway bila chef ciju bagi tau rege dalam RM378 je kot. dari RM1000 lebih. 
i pun kata ok. 
dengar promote dari Chef Wan bagai nak rak tu. 
memang sangkut lah.
then Mem Sabar pun mintak belikan. 
ni bayar online terus. 

tak lama barang pun sampai. 
happy lah Mak Bedah. 
jom tengok ada berapa semuanya.


ni dia.
ada 4 benda.
plus satu rice cooker and steamer dari Le Gourmet. 
brand yang ni dari Shogun. 
Nowadays kan banyak cerita2 pasal periuk2 cam ni kan. 
but this one is a bit different. 
Ini dipanggil Le Gourmet Nonstick Shogun Twister Family Set.


Specifications:
Shogun® Twister Family Set will revolutionized the way people cook their food. Most people cook their food. Most people waste a lot of energy as the lost gas and heat never make it to cook your food .Shogun® Twister cookware is innovated from outstanding engineering that delivers benefit to the environment.

UNIQUE Features of Shogun Twister Family Set by La gourmet® :
  1. Body: Every piece of the cookware is cast from molten aluminium resulting in a thick gauge body that provides excellent conductivity heat for tasty cooking.
  2. The Unique TWISTER BASE TECHNOLOGY :Shogun Twister is cast from molten aluminium with embedded twister grooves at the bottom of each cookware. It is individually crafted to perfection for optimum heat conductivity for that perfect tasty cooking.
3 .
i) The Twister MAXIMIZES HEAT & FLAME TRANSMISSION by directing most of the fire into the base of the cookware. The’ twister’ bottom trap the heat in each grove which is conserved and conducted throughout the cookware – making cooking faster and tastier. For normal cookware most of the Heat is channeled to the sides of the cookware where its wasted
ii) SAVES UP TO 30% MORE ENERGY
iii) THERMAL HEAT STORAGE EFFECT – The special spirals heat up and stores thermal energy which is   transmitted to the cookware.

  1. TRITANIUM PRO NON-STICK COATING from Germany is a A NEW EVOLUTION of non-stick coating with ceramic reinforcement.   After which the process is further reinforced with granite particulars to make it tougher and more non-stick and durable that before. Its Tougher. The coating is naturally non-stick, scratch resistant, durable, easy to clean, heats evenly, cooks healthy and completely safe.
4.1. Multi-Layer systems
4.2. Reinforced with ceramic & granite particles
4.3 A guarantee of high abrasion resistance.
Benefits of Shogun of Shogun Twister Cookware by La gourmet :
  1. Easy-To-Clean surface
2. Environment Friendly
  1. Scratch resistant
  2. Safety – tested and approved by International Testing Bodies such as LFGB & FDA
  3. Tritanium Ultra Plus non-stick have been tested and approved by Stiflung Warentest, Germany
  4. Healthy Oil-Free Cooking
  5. Completely Safe – LFGB & FDA approved
** i copy paste spec dari website. 


boleh lah masak ayam 2 ekor dalam ni. 


ada rubber holder. 
so tak panas lah. 


ALHAMDULILAH..
plan nak beli more on granite lah. 
tunggu lah kalau dapat my dapur tu direnovate sikit. 
sebab masalah penyimpanan merupakan masalah besar di dapur i. 
kurang planed lah gamaknya.
tapi still ALHAMDULILAH..
ada gak dapur yang elok kan.
tak bersyukur betul. 
hehehe..
tu lah manusia tak pernah puas. 
waduhhhh..
tapi verangan tak kena bayar kan.
mana tau kalau asyik verangan2 gitu lama2 menjadi. 
AMEENNNN.

6 comments:

  1. Wahhh.. saya pun suka beli periuk. Tapi pakai apa yang ada ni pun masih baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Periuk2 steel akak mmg masih ok. Tp yg pans semuanya rosak2 dah.

      Delete
  2. Periuk ni boleh kacau guna senduk besi tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. mmg tahan.. tapi kalau nak fikir pasal durable dia better guna yang kayu lah or plastic or silicon.

      Delete

cliks..cliks