cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 12, 2018

My eid table decor, My Big Table



rupa2nya draft ni dah lama terkempam..
dah nak balik semula raya dah. 
hehehehe..

Eh, lupa nak share..
last time pun i ada share some pictures of my BIG TABLE.
tengok kat   S I N I   ye..

saje je nak share gambar2 my table decor lah.
so i cud share with those yang suka nak decor2 kalau ada majlis makan2..
Maybe not as good as yang pro lah kan.
But i m happy dengan sedikit creativity yang i ada lah.

3 4 benda yang menjadi minat i kalau bershopping.
cari cutlery, cari dinner ware yang sesuai dan cantik di mata.
cari table cloths.
cari table runners.
cari napkins lah.
semua jadi minat i. 
so bila ada majlis, kita cuba mix n match je lah. 


yang ini ala2 GREEN TOUCH kunun2 lah.
semua benda lama2 dah. 
Ramai yang tanya pasal green bowls tu. 
itu dari Rachel Ray. 
Tak tau lah kalau sekarang ada lagi benda tu. 
satu lagi i ada warna orange. 


i mix kan dengan glassware  dan soup bowl dari IKEA


Plate tu plate lama. 
tak de brand. 
but i like the design. 
i call it as golf plate. 
Ada 12 set semuanya. 
Some big bowl yang Golf  Design ni ada yang i beli dari Metrojaya.


Ramai gak yang tanya oval bowl ni. 
dah lama sangat i beli.


Napkins tu dari British India. 


Ini pulak WHITE TOUCH.
mix kan dengan table cloths yang ada blue floral. 
berzaman2 dah umur table cloth i ni. 
almost 18 years old dah. 
selalu kena bleach dengan clorox pun. 
tapi tahannya MASYALLAHHH..


i gunakan cawan bunga2 pulak tu. 
sebab guests tak ramai lah i pakai set cawan ni. 


ada 4 je pun. guest pulak just 3 orang. 
kira ok lah kan. 



dessert plate tu i beli kat Romantika. 
tak mahal mana pun. 
yang penting cantik. 


sulaman table cloth ni memang i suka. 


cawan tu i beli kat Aeon.
Dah tak banyak masa tu. 
dapat tangkap takat 4 sets je. 


place mats i beli kat Daiso. 
i bought 2 colors. 
White n Black. 


saje je tayang lebih2 kan. 


ini macam BLUE TOUCH sikit lah. 
Table runner i bought in Central Market. 
Kunun2 nak buat ole2 orang kat Kashmir.. 
tup2 sendiri yang rembat. 
hehehehe.


masa ni guests ramai. 
makan kena batch by batch. 
but still meja i set sama je. 
cuma tukar2 orang je. 


set biru2 ni i beli lain2 time. 
bowl floral tu i beli dari Claytan. 
bukan english2 one lah ye. 
mahai hat tu. 
mamfu yang ni je. 
still i suka sebab cantik di mata i. 


turren tu dari Claytan jugak. 
Big bowl biru tu dari IKEA.


table runner tu i beli kat Jaipur. 
Masa travelled ke sana ritu. 


Prasan tak table cloth tu. 
Lace2 gitu. 
i bought in Bandung. 
Sebenarnya i beli this for kunun2 nak buat baju lah. 
But at the end macam tak sampai hati nak pakai over2 gitu. 
daripada terbuang i buat kan table cloth. 
Ngam2 je atas meja i. 
sukaaa.


Ini kira campur2 touchlah kan. 


bekas ni i beli di Lovely Lace. 
cantik je, ada rimau sikit, i rembat. 



big bowl i bought in IKEA.
beratttt.


bekas ni i beli di Metrojaya. 
I suka sangat. 
tapi tu lah macam dah sumpik2 sikit. 
sayang nak buang. 
Kalau ikut adap, tak elok hidang sumpik2 kan. 
tapi ini i kira HALAL LAH..
hehehehe


Ini set for cookies lah pulak. 


tea set tu i beli masa ke Turkey baru2 ni. 
tak pernah lah lagi guna. 
sebab tak buat pun Turkish tea for guests.
nanti2 lah kot. 
i cuba one day. 

Ok lahhh..
cukup yang ni dulu. 
nanti2 kot2 tertangkap lagi gambar2 my big table, 
i will share with you guys. 
Eh, antara yang 4 di atas ni. 
Mana satu pilihan mata you all?
bagi tau sikit. 

Okkkk..
tqqqq

28 comments:

  1. wah cantik nya deco. terpana kami melihatnya. memang lawa ^_^

    ReplyDelete
  2. cantik nya deko..semua cantik dan berkenan..hihi..x kisah la kat mata orang cane, yang penting kita happy dan puas ati..hehehe

    jemput singgah blog kite yer sis http://julsjulie80.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.
      betul2...
      yang penting kita sendiri yang puas hati..
      setujuuu.

      Delete
  3. suka yang WHITE TOUCH -blue floral table cloth..
    dengan pesanan : kalau dijemput ke sana, nak setting yang macam ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sureeeee..
      why not.
      cuma kena bagi tau awai je.
      kalu tak kalu, bentang paper je lah.

      Delete
  4. White Touch. Simple but elegant. Cantik :)

    Dah bertahun hidup, tak pernah terfikir nak buat macam ni.. huhuhu. Tq k.yan sbb bagi ilham

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sesekali u can do this right. sure orang dalam rumah happy.

      Delete
  5. white..nampak eksklusif.
    green..feeling fresh! saya suka green camtu. Dapur saya tema green. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaaa.. sama pilihan dgn i..
      hijau kan nampak soothing je color dia.

      Delete
  6. syang pulak nak buang bowl yg sumpik tu, cantik lagi... klu sy pun pki je .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sayang. masa tu zaman pakai maid.. kasar sangat kalau mencuci. tu yang habis tu.

      Delete
  7. MashaAllah. Cantiknyaaaa. Kalau macam ni, tengok saja pun boleh kenyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi lagi kenyang kalau food nya yang sedap2 n cantik2 mcm KakNoor buat .hehehehe

      Delete
  8. Himpunan juadah..alat comel ..Inilah dia hidangan yang membahagiakan semua orang..nampak pun dah ceria..timbul selera awal pagi ..

    ReplyDelete
  9. awat semua cantik2 ni kak yan? paling saya suka, tu yang kain lace tu ...
    hehe, dulu2 b4 kawin, saya penggemar kain lace ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantikkan guna kain lace.
      hubby kata menyakitkan tangan dia. hehehehehe

      Delete
  10. Takde kata lain dpt diluahkan, kecuali CANTIK sangat, pandainya kak Yan deko2 nmpk ekslusif mcm hidangan kat hotel je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Azimah.. memula suka2.. lama2 jadi passion pulak.. buat ikut citarasa sendiri.. boleh lah pakai utk family.

      Delete
  11. Pertama kali baca penulisan deco-deco meja. Cantik, kemas dan menarik sangat set2 pinggan mangkuk yang kak Yan ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa Hafiza.. suka2 at first. then ramai DM mintak buatkan N3.. tu yang bila tgk, banyak gambar yang ada, akak pun buat lah..
      mana tau bagi ilham buat yg lain. INSYALLAH.

      Delete
  12. suka peralatan yg kaler hijau tu kak yan sbb nmpk lain drpd yg lain

    ReplyDelete
  13. suka semua tapi paling top mestilah yang putih sebab macam hotel gitu.. hehehe. mek jugek yang tak pndai deco deco atas meja ni. harap nnt pndai lah slalu tgk kak yan pos dlm entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe putih tu terserlah sikit sebab floral biru tu kot.
      INSYALLAH mek.. boleh je nnt.. gud luck ye.

      Delete
  14. Suka tengok style table setting puan. Original dan very inviting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat ikut syok sendiri je dik. Hehhee.. janji sendiri rasa puas hati n seronok. Tak.gitu.

      Delete

cliks..cliks