cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 16, 2018

Early dinner at Serai Restaurant, Seksyen 3, Shah Alam.



Cerita ni lama sangat dahh.
Tapi sayang kan gambar kan.. 
i uploaded kan di sini. 
sambil menambah cerita di blog kan.. 
Kami  nak early dinner.
 nak pekena di Serai.


sempat tangkap depan ni je. 
ni pun masa nak balik. 


masuk ke resto, masih tak ramai orang pun. 
ada satu family je. 


masuk2 je ada lalat. 
hehehe.. 
terus the staff pasangkan lilin. 


udara di luar agak sejuk.
suram je hari ni. 


menu diberi. 


tengok. 
orang memang tak ramai lagi. 


kosong. 
cuma ada satu  family je.


diberi ni. 
kena makan. 
sebab dia dah charged siap2 tau. 
even tissues tu tau. 


i ordered Lemongrass Lemon. 
Tapi punya lah masam. 
terus tukar air lain. 


Mintak Tomyam. 
I memang kurang sikit food masam2 ni. 
tapi since Hubby nak makan, kita ikut je. 
still the tomyam not so good lah  di tekak i. 
but then i tanya Hubby. 
cam ne?
he said, kurang kick. 
luckily kami ambik small portion je. 


then we took Ikan Kerapu Masak Masam Manis. 
Sedap yang ni. 
Abang 'Imran makan beriya2 tau. 



i suka sayur2 dia. 
Kami ordered this. 
Kangkung Belacan.


Satu lagi, Baby Kailan Ikan Masin.


ordered ni gak. 
Telur Bungkus .



Telur Dadlar gak. 


Kerabu Kaki Ayam ni pun kureng sikit. 
Rasa tawar lah kulitnya.
hilang power lah.


then Hubby mintak ini gak. 
Kerabu Mangga. 
I memang tak termakan lah. 
Masam.. 
ngilu rasanya..
Tapi Hubby habiskan dahhhh.


Almost at 7pm. 
Kami pun selesailah makan. 
Then i noticed orang makin ramai masuk dan makan  di sini. 
Kami terus balik dah lepas tu. 
Bagi i, Serai macam hilang taring nya. 
For some people maybe ok kot. 
For me, ok lah tu. 
But untuk mengulang makan dalam masa terdekat, maybe not. 
Apa2 pun, ALHAMDULILAH..
syukur dapat makan. 

11 comments:

  1. For me serai overpriced. Da lama juga tak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Mmg agak tinggi. Plus food dah kurang menyengat.

      Delete
  2. Best nya. nanti kalau ada kesempatan bolehlah saya singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mmg suka yg masam2/thai food, elok gak ke sini. Cuma kalau ikut tekak akak, quality dah mengurang kot.

      Delete
  3. mmg semua minat yg msm2 ye kak, mcm2 kerabu di pesan...
    bila kedai mkn feveret kita makanan dh rasa kurang kick, rasa mcm tak bestnya...
    sbb kita dh biasa ngn kedai tu dpt bayang dh masakan nya rasa camne, sekali tu yg dtg tak seperti yg diharapkan... frust

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubby akak mmg suka yg masam2. Akak kurang sikit. Then food kat sini now akak rasa kat warung pun lg sedap kot. In fact lg murah.

      Delete
  4. tk pernah makan tapi nampak tomyam dia macam pucat. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kureng mek.. akak nak makan puas2 lg nnt kat KB kalau ada kesempatan.

      Delete
  5. pernah ternmpak restoran serai dekat pasaraya jaya...xsure sama ke x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun tak sure.. yg tau ada satu lagi di Empire.

      Delete
  6. review tak menarik dari akak, saya takmo cuba la :D

    ReplyDelete

cliks..cliks