cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 22, 2018

Minggu kunjung raya.


Selamat hari raya semua. 
Lama gak i senyap kan.    
maklum lah kan. 
minggu puasa, minggu raya, minggu beraya.
busy lah sikit gamaknya. 
Cerita last pasal Turkey. 
tapi masih bersisa kan. 

Tak pe. 
i nak cerita hal raya. 
Bukan cerita raya2 i kat kampung MyDaddi and MyMommi tau. 
Masa tu tak bersemangat betul nak tangkap gambar. 
tak tau kenapa. 
Hormone malas i terperangkap dalam badan betul. 
maka satu gambar family pun tak ada.
tengok orang bergaya semuanya. 
tapi tak pe lah.

so since tak de gambar raya di Pontian, kita cerita hal lain lah pulak. 
cerita raya i ke Kuala Selangor sikit. 
pun tak de gambar yang diambik. 
We went to my SIL houses. 
Once keluar dari rumahnya ingat nak beraya lagi. 
Masa tu pukul 2 pm.
Ya rabbbbb..
panasnya tak boleh nak cakap. 
Ingat nak check in any hotel. 
tapi Hubby kata, moh kita jenjalan ke Bukit Malawati. 


Cuaca memang lit2 lah. 
Pening kepala. 
Mata jadi pedih. 
Nak minum sesangat pun malas nak turun naik dari kereta ni. 


Menuju kami ke sini. 
Rasa redup sikit. 


Almost an hour gak kami di sini. 


Ada yang mintak stop sebab nak tangkap gambar. 
Let them be. 
Tak banyak rumah yang kami ziarah. 
takat 3 rumah je. 
Hubby dah kepenatan. 
So we went back home and rest. 


cerita esok malam nya.
We got our first guests for this eid. 
Nephew Hubby and his wife. 
I sebenarnya tengak busy mengemas rumah yang memang agak tunggang langgang.
The easiest way is, beli food dari luar. 
Abang 'Imran belikan Nasi Beryani dari Rawsa Restaurant kat belangkang rumah je. 


Ini lah dia. 


Nasi dia memang besar2 dan panjang2. 


Ada ayam dan ada kambing. 
Wallaaaaa


dan cookies i pun berpindah bekas. 
semua kuih tunjuk.
Chef CiJu bagi Tart Nenas dia je. 
Lain2 i beli. 


Ok lah.. 
ada kerja sikit. 
Nak prepare some thing. 
Ada guests nak datang weekend ni. 
I kan sorang2 je. 
No maid even helper.
She is the one yang selalu datang tu pulak tak dapat dicontact. 
Maka kerja kena beres awal2 lagi. 
Anyway, SELAMAT HARI RAYA, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN....


8 comments:

  1. Replies
    1. selamat hari raya to u too Anis..
      Maaf zahir batin..

      Delete
  2. Selamat Hari Raya akk...maaf zahir dan batin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf zahir batin gak dear..
      Selamat hari raya ye..

      Delete
  3. selamat hari raya kak yan.... teringin betul jumpa akak kalau balik pontian... tp tak terjumpa2 lg

    apasal takde gambar raya kak... yelah kadang bila dh mood takde, semua nk bt pun tak jd kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Dana.. itu lah kan.. hopefully one day boleh kita jumpa2 raya.. sebenarya ada Dana.. dlm sd card di phone.. silap tekan, cari2 tak dapat.. nnt baru boleh cerita raya kg. hehehe

      Delete

cliks..cliks