cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, March 24, 2018

Shopping sebelum travel



ehhh.. 
i nak tanya.
u all kalau nak travel, apa je persiapan yang dibuat?
sure nak beli itu ini sikit kan. 
sure bershopping for certain things kan..

i saje nak cerita sikit apa yang i beli untuk i travel kali ni. 
itu lah yang selalu dikatakan. 
belum travel lagi dah menyopping sakan. 
walhal kalau boleh nak save lah kan. 
better shopping masa travel. 
tapi tak boleh tak lah kan. 
yang ni memang i kena shopping. 


first of all.
i beli bag besaq tu. 
luggage i semua dah rosak2 dah.
some ada pada Abang Luqman dan Abang Irfan. 
tak kan nak ambik balik semula kan. 
nanti kalau diarang nak balik, boleh guna balik lah bag - bag tu. 
Jadi Mak Bedah pun shopping lah.
Alaaaaa...
bukan mahal2 pun. 
Beli yang branded punya habis patah riuk gak dibaling masa kat airport tu. 
jadi beli lah yang tak mahal dan tak murah...
sedang elokkk je. 

Then i bought gak bag pack yang baru. 
Yang pinky i punya tu, Hubby selalu pakai dah. 
Bila nampak yang i beli dia dia siap cakap tukar lah dgn yang pink tu.
I said, NOOOOO...
i nak pakai yang baru punya. 
hehehehehe.. Nak beli lain lah B.
don't take take mine, okkk.


Upsssss..
Ini pun nak tunjuk?
Alahhh..
brand dia je..
idok ler teman nak menayang satu2 kan..
Have to buy yang new one.
Nak travel lama, so i beli cukup untuk waktu travel. 
Nak basuh2 kat sana tu sometimes susah gak..
jadi prepare je lah.


I berbelanja di Parkson. 


satu lagi benda yang i suka beli, even tak travel pun tau. 
Socks. 
Ya ampunnnn..
suka sangat. 
hehehehe.
ini i bought in H&M.
ada 4 pairs, costs me dalam RM39.90. 
suka. 
lembut. 
Kalau sesiapa ke Korea, dan nak sedekah dengan i socks, belilah ye..
I likeeee.


Ini pun beli sebelum travel?
hehehe, saja je you. 
memang dah daif.
jadi beli siap2. 
mana tau kat sana tercicir ke terhilang ke, 
ada lagi banyak spare. 
Sakannnn.

Tapi you. 
now i dalam delimma.
Hubby not so well.
M not so sure, berjaya kan travel plan i kali ni. 
Hubby cakap, pegi je lah.
He's ok.
tapi hati mana yang nak happy kalau orang2 yang terdekat ni sakit kan. 
I mintak dua'a dari semua. 
Mudah2an hajat yang tertangguh di tahun 2013 ini termakbul.
Ya rabbb.

14 comments:

  1. sebelum travel sy tak shopping kak yan.. sbb simpan duit nak shopping kat tempat yg travel tu.. hahahha... gigih bertahan..

    tapi bag tu wajib la kena beli baru kalau yg lama dah rosak/tak muat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe ye ke Nina. Akak mmg gigih lah. Esp kalau dulu2 pegi dgn anak. Sakan belanja dulu kat sini..

      Delete
  2. byk jg yan bli ya... ya sy mng akn shopping sblm g jln2 ni.. mcm da habit pulak.. bli baju, kasut or tudung baru.. xde laa yg mhl.. yg murah2 je janji br n bersemangat nk berjln😆

    ReplyDelete
  3. memang susah hati jika keluarga terdekat not well.
    semoga cepat sihat dan boleh berangkat dengan lapang dada

    ReplyDelete
  4. AAh yup sebelum travel ke pi mana2 tempat jauh memang akan pastikan barang keperluan tu ada. neway, insyaallah kami doakan moga perjalanan dipermudahkan n sihat semua

    ReplyDelete
  5. InshaAllah semoga Allah permudahkan segala urusan akak ye

    ReplyDelete
  6. semangat tuh ye kak.... semangat lain mcm bila beli baru semua

    bwk la cik abg jumpa doktor dulu, bg mkn ubat biar sempat sihat sblm pg travel tu kak...

    ReplyDelete
  7. Betul Dana.hehehehe

    Dah masuk hospital 2 kali dah Dana. Alhamdullilah now getting ok. INSYALLAH.

    ReplyDelete

cliks..cliks