cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, March 8, 2018

Ex 5P2 meet up kat Temerloh Patin Catering, Seksyen 15, Shah Alam.


Hari Rabu.
Janji2 kat Whatapps. 
Nak meet up lunch time. 
Ada yang bermurah hati nak belanja lunch.
Kat mana tu?
I ni kan kalau kat Shah Alam, i ok je. 
dah terlanjur dah yang suka nak bersedekah, maka kita ni kalau dapat, sama2 memeriahkan lah.
Semoga ALLAH memberikan lagi rezeki yang melimpah ruah. 

Jadi kami janji2 lah dalam group. 
yang response to come tak ramai lah. 
i pulak bila at first depa mentioned Patin tu, terus i jerit nak ikut lah kannnn..
bukan pasal orang nak velanja. 
hehehehe. 


ini lah yang berjumpa nya. 
Yang belanja tu yang cik akak yang manis tu, Ariza. 
Yang boy nya, ni lah sorang. 
yang memang mudah diajak meet up. 
i dah kerap sangat dengan dia ni. 


Ariza pun dah beberapa kali jumpa. 


Dalam masa menunggu food tadi tu, datang sorang lagi. 
El.
Ini pun dah kerap jumpa. 
Memang ada kawan2 kami yang memang sangat2 pemalu nak berjumpa or having a meet up ni. 
Kami ni pulak jenis keras je. 
Jumpa, makan, then sembang2. 
Dah tua2 dah kami kan. 
50 years semuanya this year. 
Masyalllahh.

Tak pe. 
kita jangan busy todi nak cerita hal2 mereka tu.
Kita cerita hal kita yang nak menjamu selera ni. 


i masa memula sampai, tak sempat nak jengah2 kat sini. 
Ini gambar yang my friends ambik and shared dalam group. 
I cilok lah kan. 


Masa sampai, orang masih tak ramai. 
i sampai dalam 12.30pm cam tu.
memula Abang 'Im tak nak join.
Malu.
then bila my friends suruh panggil, tu yang dia join tu. 



Perghhh!!!.
tang pala ni i tak tahan. 


Sampai lah sambal belacan.


Rocky siap tambah tempoyak ni lagi tu.


Nasi ni. 
banyak sungguh.


Besttttt.
Lemak Pucuk Ubi Poyak. 
Aduhaiiii.


Ada ulam2 sikit. 


Ariza cakap ini ikan kerai.
i tak pernah makan. 
Sekali mencuba, MASYALLAHHHHH..
lemak, ranggup, lazzizzz.


ada tambah sayur ni gak. 
tapi i baru perasan yang i tak rasa pun lauk ni even letak kat depan pinggan i. 
sebab focus kat patin tu je.


Semuanya pilih kepala weiii..
Kami pilih Patin Buah. 
I have no idea about this. 
i tau makan je. 
Bila Abamg 'Im joined, he took the other one. 
dia memang tak makan lah kepala2 ni. 


Ariza ordered gak Ayam Kampung ni. 


meriah meja kami. 
nampak plastic tu kan. 
Kan Selangor tengah tergendala water supply nya. 
jadi guna keadah ni lah.
sib baik boleh makan. 
sib baik resto tak tutup. 


tayang lagi. 


dan lagi. 
perghhh..
sampai ke petang bau lagi poyak di jari. 
ALHAMDULILAHHH..
selesai makan, kami bersurai. 
Ariza nak kena masuk office. 
the rest sebenarnya tak masuk office pun. 
i terus ke Masalam Plaza. 
Ada hal sikit. 

Kat mana nak cari?
Ok lah.. 
I google gambar 3 di bawah  ni. 
sebab memang tak ada ambik gambar. 
so cilok aka pinjam lah ye. 
nak bagi tau kat orang lah.
kat mana nak cari. 


punya lah tak pandai nak edit. 
i biar kan je lah..
ini google pic. 



2 Jalan Pahat J 15/J, Dataran Otomobil, 
Shah Alam 40000, Selangor.


Last sekali.
Dua'a buat Ariza. 
Boleh je kita hafal2 ni. 
Me and my partners, kalau sesiapa belanja makan or minum
memasing akan tunggu dibacakan dua'a..
hehehehe..
ALHAMDULILAH..

20 comments:

  1. rezeki orang belanja tu
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Allah kak. Ngences kak. Mujurlah next week InsyaAllah nk ke Terengganu. Wajib singgah Kuantan utk makan patin dulu...

    ReplyDelete
  3. uiiiii rs mcm nk cari jg patin tgh hari ni ;-)

    patut laa nmpk pelik...rupanya sbb catuan air ya...

    ReplyDelete
  4. Telan-telan airliur tengok gambo... :)

    ReplyDelete
  5. Yums yums..dah pernah pergi ke tak tempat ni tak ingat. Macam pernah pergi tapi dah lama sangat. Hehe.

    ReplyDelete
  6. ehh..dah 50 ye tahun ni ..tak nampak macam 50 pun..

    ReplyDelete
  7. saya orang pahang tapi tak makan patin tempoyak, tapi tempoyak pucuk ubi tu memang mabelles lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa ye kee... sayangnya.. hehehehe.. akak mmg hantu lah.. best sungguh.

      Delete

cliks..cliks