cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 3, 2017

Nasi Lemak Kangkung Tumis Kering



Macam sedap ye bunyi tajuk i tu. 
Memang bestkan..
Makan Nasi Lemak kena ada sayur sikit. 
Lagi2 kena Kangkung Tumis Kering.
Bukan takat timun je..
I m sure ramai yang biasa pekena macam ni. 


Sebenarnya ini cerita lama. 
cerita masa Abang2 kat rumah masih ada lagi. 
Depa puasa sunat.
Jadi semedang depa ada i masakkan Nasi Lemak.
Suka lah weiiii.


I masak nasi dan Chef CiJu buatkan Sambal Tumis. 


Dannnnn, Sayur Kangkung Tumis i masak. 
ingat 2 ikat dah cukup kot. 
Tapi i tambahkan lagi seikat. 
jadi 3 ikat. 
Jadi nya banyak tu je lah. 
Kecut dia. 


Bukan takat tu je. 
Ada lauk lain.
Balance sayur lemak semalam dan Chef CiJu buat Sambal Tempe. 
wallahhh.


Since Hubby keluar siangnya, dibelikan Ayam Panggang ni. 
Pun licin you.


Telur rebus superb.
tak perlu potong2. 
sorang sebijik. 
dan yang penting, tak ada sulfur kelihatan.


Ini pinggan i. 
dan Teh Tarik.
memang sedap. 
puji diri gituuuu.


Chef CiJu menambah food di meja. 
yang ini, instant je laaaaa..
siap rentung2 menggorengnya..

ALHAMDULILAH..
terima kasih rezeki Mu Ya rabbbb..
the kids dah balik. 
hopefully mood memasak tetap ada lah. 
even celam celum.

10 comments:

  1. pagi-pagi ni dpt nasi lemak ok jugak ni..kalau dapat yang sepinggan tu ..tapi mau 10 ringgit sepinggan kot..sbb ada special kangkung tumis plus telur sebijik pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa... kalau kat any cafe yg hipster2 tu lagi lah mahal kan.. dah tu rasanya, kurang menangkap.. sedih kengkadang.. ini makan masak sendiri.. bertambah2 lah.

      Delete
  2. ns lemak akak tu, tgk mcm simple tp dh cmapur segala lauk2 segala sayur sampingan dh jd mcm ala2 kt hotel dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Dana..heeee..ala2 hotel ye.. rasa belum tentu tu..tp tekak anak2 licin je..

      Delete
  3. Dah lama tak buat nasi lemak....nasi lemak pun dah lama tak makan...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh... nasi lemak lama dah tak makan tu mmg salute. heeee.

      Delete
  4. Terlerailah rindu ibu bila bujang2 ada semuanya. Semoga perjalan mereka sentiasa dipermudahkan Ilahi. Aamiin.

    Set nasi lemak itu memang nampak sedap sangat tambah tengok di awal pagi begini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lepas rindu dendan ni haahh kak..alhamdullilah

      Smlm vr makan nasi lemak.

      Delete
  5. Jarang jumpa nasi lemak kangkung tumis mcm tu AE kecuali buat sendiri....
    Orang kat rumah ni kurang suka sayur, apa tah lagi makan dgn nasi lemak, kalau masak pun nampaknya, tukang masak makan sorang sorang le

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena buat sendiri Hainom..
      baru puas hati.
      makan ulang2. kalau i pulak, sayur tu a must. anak2 i semua makan sayur except yg second one tu. tp kena paksa lah sikit.

      Delete

cliks..cliks