cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, August 7, 2017

Lunch and breakfast out


Sebenarnya tak tau nak letak tajuk apa. 
Sebabnya nak cerita apa yang i makan. 
kiranya itu lah activity yang selalu i buat with my family. 
Ini cerita makan last Saturday. 
Ajak Chef CiJu keluar sebab ada hal. 
tup2 MyMommi pun nak keluar sama. 
kebetulan perut i memang tak terisi since pagi lagi, 
we went to Manhattan Fish Market di Aeon Mall. 

Kenapa we had our lunch here?
Sebab kunun2nya MyMommi boleh ler makan ikan kat sini. 
She now not so well.
Problem with her  perut lah .
so that's why lah. 
tapi at the end, Chef CiJu pi beli nasi putih and ikan goreng kat Fod Court..
heeee..
We all lah pulak yang makan beriya2 kat situ. 


we took this.. 
Mushroom Soup. 


and this. 
Ceasar Salad. 
Sebab ada telur rebus sebijik. 
we gave to MyMommi. 
the rest we all makan.


we took Iced Latte. 
Since we ordered one offer kat situ, dapat lah pulak dessert free. 
Crumble katanya.. 
Layan je lah. 


I ordered ni. 
Sedappppp..
Jarang sangat makan benda2 ni. 
Bila masuk sini beriya nak makan nate ni. 
Sesekali lah. 
Lagipun i memang kurangkan seafood intake.. 
toxin tu yang i tak tahan. 
esp Lokan. 
Boleh cherry berry tau. 


Ini lah set yang CiJu ambik. 
i love the sauce. 
then kitarang pun selesailah makan. 
ingat nak jenjalan just window shopping


Nak jadi cerita, once keluar dari resto, 
tetiba ada suara bertanya pada CiJu, "kak yan kan?".
heeeeee...
tersenyum CiJu bagi tau salah orang. 
i terus menoleh. 
i kenallll siapa tu. 
tapi sidia terkeliru. 
she thot Chef CiJu tu I. 
Pasal CiJu pakai abaya masa tu. 
I lak, tukar attire sikit. 
berputih2 gitu. 

Ini lah orang nya. 
Cikgu Azimah. 
Kami dah beberapa kali sembang di phone. 
gara2 trip ke Kashmir lah ni. 
INSHALLAH next year she plans to go. 
Ini lah berkah Kashmir. 
I dapat ramai kawan dr cerita i pasal Kashmir. 
in fact some dah rapat sangat. 
ALLAHU. 
INSYALLAH ni nanti hari Selasa i wanna meet new friend yang dah ke Kashmir tapi she really wants to meet me. 
Why not kita meet up kan. 
tambah kawan bukan tambah musuh. ALHAMDULLILAH. 


Anyway, saja tunjuk makanan ni haaahh. 
Tadi we all berbreakfast di Kuala Selangor. 
Ke Warung Wak Minan. 


Pekena ni. 
Sebab dah lama tak makan Nasi Lemak Ikan Goreng dia. 


Dan Roti Canai. 
Kekenyangan semua. 

ALHAMDULILAH..
itu lah cerita i. 
makan dan makan. 
Bila ada yang bilang i besar or gemuk, marah pulak ye. 
heeeeeee.
Ye lah marah. 
Biarlah i gemuk ke, besar ke, 
yang penting i happy. 
penyakit yang bukan2 tak ada. 
just sakit lutut sikit je. 
heeeeee
cakap lah gemuk ke, besar ke, i tak guna duit orang nak makan.. 
upsss!!!..
ok ahh. 
Apa2 pun yang penting Hidup Biar Happy.. 
Selamat berhari minggu. 

21 comments:

  1. Replies
    1. Insyallahh.. thanks for the dua'a.
      dah tua2 kan.. macam2 nak kena jaga.

      Delete
  2. Wahhhh sedapnya makanan...pagi pagi nengok ni memang terus lapo la kisahnya =(

    ReplyDelete
  3. Kita makan kita tahulah control kan. Takkan sekali orang nampak kita makan banyak dia ingat itulah banyak makanan yang kita hadam hari2. Oh tidak..i pun weekend je makan banyak..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Anis.. alaaaa biasalah kan mulut orang.. for me, cakap lah cam ne pun.. tak heran. heeeee.. i pun makan banyak kalau weekend.

      Delete
  4. lama tak mkn kt manhattan fish... akak ni buat teringat2 teringin2 je tau....

    sedap nengok ns lemak akak tu, dia punya sambal tak lokek...
    eh akak mana ada gemuk la, k yan tu tinggi just nice je ngn saiz tu....

    kalu gemuk cam dana nih, hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pegi lah tu Dana.
      Nasi lemak nasi lemak kampung Dana.. mmg berbaloi. sedap, banyak dan murah harganya.

      Ala Dana, kita gemuk ke kurus kan, jangan peduli je.. asal kita sendiri bahagia. heeee

      Delete
  5. wahh.. sedap-sedap je semuanya. kecur liur tgk :D

    ReplyDelete
  6. Gambar2 yg kak yan snap, semua cantik ...
    kak yan mmg suka fotografi ?
    Dan sedap semua makanan ..yummy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke..thanks.. pakai phone be pun.. bukan pro lah..suka mmg ambik gambar..dulu rajin guna camera.now dah makin malas sebab nak transfer tu lah..

      Delete
  7. nampak sedap-sedap foodnya. harap mommy kak yan beransur sihat.

    ReplyDelete
  8. scroll2 nampak semua makanan.. hihi suka sukaa hihi..

    ReplyDelete

cliks..cliks