cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, March 12, 2017

Melepas rindu



Last week dapat video calls dgn Abang Luqman dan Abang Irfan.
Tanya i bila nak jumpa lagi.
I memang dah plan nak menjenguk depa end of the month. 
Bila dengar rayuan anaknda tu terus tengok ticket kapal terbang. 
Eeemmm..beli u. 
Now me in Bandung again.


Our Iyan took Abang Luqman first from the gunung lah.
Then picked up Abang Irfan.
We arrived at the airport at 9.30am. 
Jadi the kids cant pick me at the airport.
Too early for them keluar dari pesantren.
ALHAMDULLILAH dapat izin keluar.


Mbak Lies yg fetched us at the airport.
Thanks to Mbak Lies. 
Syukur punya teman seperti beliau.. 
Mudah2an our ukhwah terus terjalin.

Then we met the kids at Ciwalk.
Drama Korea lah pulak kami kat situ..
Peluk2 cium2 gitu.
Rindu sangat.
Peluk macam tak nak lepas rasanya..


Then kami makan di Cafe Bali.
Langsung masuk ke hotel.


Di bilik hotel kami jamu food yg dibawak dari Malaysia.
I cooked Rendang n Pulut (My Mommi buat) for them. Chef CiJu buat spagheti sardine.
Sakan depa makan.
Lepas windu.


Macam ada perbezaan anak2 ibu berdua ni dah. 


lepas sangat rindu kami. 


Grown up sangat nampaknya. 
Walhal tak tengok just 2 minggu. 

Pagi ni kami makan lagi food lebihan.
MASYALLAH..tak basi pulak tu.
Alhamdullilah.


Breakfast kami pagi tadi.

ALHAMDULLILAH..anak2 sihat dah.
Esok baru kami balik. Esok juga depa balik ke pesantren.
Anak2 berasa happy study di sini..
I m so happy.
Lega bila anak2 boleh berada di sini. 
Insyallah mudah2an mereka akan kekal dan boleh menghafaz dgn baik. AMEEN..
Malam ni boleh gomol2 lagi..

28 comments:

  1. Ahaa, just knew the kids study abroad. Hehe, tak berkesempatan nak baca post2 lama ni haaa. Suddenly I miss my family

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. allaaaa..sekolah pondok je Hanis.
      I yg miss depa..

      Delete
  2. Bandung jadi rumah kedua la lepas ni kak yan..all the best to the boys!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya cam tu lah dear.. tak sampai hati cakap tak boleh nak pegi.. nak tak nak redah je lah..
      m sure after this ok dah kot.

      Delete
  3. hu hu my sweet pumpkin...semuga sntiasa dlm peliharaan Allah dlm mencari keredhaannya amin

    ReplyDelete
  4. Amiin, mudah2an di bawah lindungan-Nya sentiasa, =)

    ReplyDelete
  5. malaysia- bandung dh mcm kl- johor je ye kak...

    si abg n adik tak belajar di tempat yg sama ke kak?
    nampak hepi mereka berdua, alhamdulillah... maksudnya serasi lah tu ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..haa..jauh lagi johor kan dana..4 jam lebih. Ni 2 jam dah sampai.

      Depa stay lain2 tpt Dana.. Abg kat area gunung..adik kat Bandung.. alhamdullilah depa seemed serasi..cakap pun dah mcm org Indonesia.

      Delete
  6. lps ni bandung jadi rumah kedua akk laa ya... kalu akk g lg kem salam kat budak2 ni ya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak gayanya lah anies. Tp tergantung harga ticket lah. Lg satu x nak ganggu depa sgt.

      Insyallah anies. Akan akak sampaikan.

      Delete
  7. frequent traveller la kak yan ke bandung. begitulah kan kak bila anak2 jauh dari mata

    ReplyDelete
  8. melepas rindu gituew
    teringat ai kat umi mcm ni la selalu
    if balik jepun mcm2 La dia kirim suruh bawa balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati ibu kan..kalau boleh semua nak dibawak.

      Delete
  9. mesti ke sana lagi...buah hati ada di sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam tu lah gamaknya. Sambil selam minum air u.heee

      Delete
  10. sobs sobs ...sedeynya kak yan ... kalau alin trs duduk sana kot ...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..heee..nnt akak beli rumah kat sini. Murah dr malaysia.

      Delete
  11. Mata masuk air pulak.. teringat zaman anak2 masuk U dulu2 tu pun dalam negara ja.. inikan pulak jauh di sana.
    Kuatkan semangat Yan demi anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..hee... anak tetap anak kan. even asrama tepi rumah agaknya kan.

      Delete

cliks..cliks