cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, March 4, 2017

Bandung 4 - Leaving my kids, tears.


Day 4 already. 
means today was the last day i bersama anak2  i. 
hati ibu yang selalu dikatakan kering oleh My Hubby meluntur tiap kali memandang si kecil i. 
even dah ontel2 cam tu, still he is the comel one to me. 
sayu hati dari semalam masih tak boleh hilang. 


suasana pagi dari jendela kamar kami. 
bawah tu Cihampelas Road. 
Boleh nampak Teras Cihampelas dari atas. 
tak terkunjung sampai ke sudah akibat hujan waktu petang. 


pagi ni kami semua makan di hotel saja. 
semua orang makan sebab ada coupons.
lega tak perlu nak cari2 lagi di mana2. 

sebelum tu kami bergambar dulu dengan Iyan. 
sebab dia tak akan ke Bandara bersama2 kami. 
anaknya, Tegar yang akan menghantar kami. 
beliau akan menunggu barang2 Abang Luqman dan Abang Irfan di hotel .
atau dia ada alasan lain untuk tidak menghantar kami ke bandara .
tak apa lah. 


agak awal jugak kami tiba di Bandara. 
tapi tak pe lah. 
lagipun kami bersama2 dengan orang tua kan. 
lebih awal, lebih bagus. 
My kiddos pun sama menghantar ke Bandara. 


YA ALLAHH.. 
ini anak memang tegar jiwa nya. 
mereka gelak2 saja.
tapi tak tau kan dalam hati mereka itu macamana. 
i lebih lah lagi. 
rasa2 nya macam tak nak pandang muka diarang ni. 
i buat2 busy dengan bersembang sama Mbak Lies. 


bila  dah nak masuk ke custom area.
gambar dulu dengan atok nenek yee..
Abang Irfan dan nampak tinggi dah.
azam dia, kalau belajar di sini, dia pasti kurus nanti.
INSYALLAH. 


aduhaiii..


kami bersalaman..
air mata dah tak boleh kata dah. 
tengok je ler muka i tu. 


antara nak senyum dan nak menangis. 


banyak pulak yang diambik Mbak Lies ni. 
Sekering2 hati ibu. (hubby selalu kata i hati kering, daring. 
esp kalau tengok cerita or any movie sedih. i jarang menangis).
tapi bab ini, memang hati i kalah.
gugur jugak air mata. 
anak2 hanya menangis sedih dan sayu bila kami semua berpelukan menangis. 


setelah kami masuk ke ruangan check in. 
melambai2 kami semua. 
adoiiii..
sedih sungguh. 
tapi anak2 ibu pasti tau kenapa hal ini terjadikan. 
semoga mereka akan tabah dan sabar dalam menempuh hidup baru di tempat orang. 
kami tinggalkan mereka. 
Abang Irfan dan Abang Luqman akan dihantar oleh supir kami ke asrama masing2.


semasa kami di boarding area, i ada called Abang Luqman.
Abang Irfan bit sad katanya.
sepanjang perjalanan ke asrama Abang Luqman, dia disuruh tidur. 
biar rehat kejap. 
Then i whatapps Iyan bertanya khabar anak2. 
dan kirimkan gambar yang mereka sedang membeli barang2 keperluan asrama. 
Baldi dan gayung. 
kemudian baru Abang Irfan dihantar ke asrama. 



Bukti Abang Luqman dah tolong kemaskan locker adiknya. 
hee..hee.
tak kesahlah..
adik pulak tak pernah organize sendiri. 
but i believe sooner or later dia akan pandai. 
MANDIRI. 


Perjalanan ke Kuala Lumpur memakan masa 2.10jam. 
we took Uber back home. 
sampai di rumah dah. 
anak2 ibu dah memulakan kehidupan baru di sana..
INSYALLAH ada rezeki lebih maybe Ibu akan ke sana lagi akhir bulan nanti. 
kita jumpa lagi ye. 
kita gomol2
miss nak cium anak2 ibu .
YA RABBBB..
semoga kepedihan berjauhan terbayar nanti. 
semoga sentiasa dalam lindungan ALLAH sewaktu anak2 Ibu di sana. 
semoga cepat2 betah dengan keadaan sekeliling. 
INSYALLAH
Ya rabb, kau maha pendengar.

25 comments:

  1. Perpisahan sementara yang insyaAllah diredhai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH makchaq.
      semoga mendapat redha ALLAH sentiasa.

      Delete
  2. lepas selalulah ke sana melawat anakanda yg jauh di mata.

    ReplyDelete
  3. Sedihnya kak, saya baca dan tengok gambar-gambar ni, saya pulak rasa kesedihannya. Berjauhan ni bukannya mudah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sgt syed..merindu dendam..esp yg kecik tu.. tp x pe. Ini buat diarang gak.

      Delete
  4. Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Abang Luqman dan Abang Irfan...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  5. sebagai anak, memang sedih bila jauh dengan mak..
    teringat masa 8 tahun di asrama..(sekolah men dan diploma)..
    asik nangis je teringat rumah, mak ayah :(
    btw kak yan tetap cantik walau tgh sedih..cheer up pls.
    Allah ada akan jaga anak kak yan kat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..x pernah pisah sampai 3 4 hari pun.. ini lak lama jangka masanya..

      Mudah2an.. ameen..thanks for the dua'a.

      Delete
  6. sedih mmg sedih duk jauh dgn keluarga. tapi, demi untuk mencari ilmu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat...miss them so mucb.tak pe lah..kejap je masanya nnt tu.

      Delete
    2. pejam celik, pejam celik kan kak 😄

      Delete
  7. baca pun sedihnyaaa rasa....insyaAllah untuk kebaikan..jihad..moga tercapai semua impian abg luqman dan irfan

    ReplyDelete
  8. Kak Yan....saya pula yg dh tersedu sedan ni. Aduhaiii...kalau ikutkan hati rasa mcm every week nk pergivisit... Semoga abg loqman n abg irfan tabah dan cemerlang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..heee..ye aziela..mmg sedih. Tp harus kuat lah.

      Delete
  9. Semua Allah sentiasa melindungi Abang Irfan dan Abang luqman dalam menuntut ilmu kerana Allah. Semuga semuanya berjalan lancar dan baik-baik belaka. Aamiin

    ReplyDelete
  10. insya allah org yg mencari ilmu Allah itu pasti akan sentiasa dilindungi....

    ReplyDelete
  11. Ohhh...Yan hati kering ye. Saya pulak hati basah hihi....sikit sikit mesti nak nangis. Kalau tinggalkan anak jauh mcm ni haruslah ribut kot saya hihi...

    Tak perlah .....kalau ikut jam, Indonesia tak delah jauh sangatkan Yan...

    ReplyDelete
  12. Ohhh...Yan hati kering ye. Saya pulak hati basah hihi....sikit sikit mesti nak nangis. Kalau tinggalkan anak jauh mcm ni haruslah ribut kot saya hihi...

    Tak perlah .....kalau ikut jam, Indonesia tak delah jauh sangatkan Yan...

    ReplyDelete

cliks..cliks