cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 6, 2018

Makan2 di Uncle K



Dah lama kami sefamily tak makan2 reramai di luar. 
Ini cerita dah lama ni. 
Masa ni Chef Ciju yang almost fengsan sebab banyak tempahan cakes n biscuits. 
Jadi one night tu dia surrender nak masak2 for the family.
Tambahan ramai pulak tu di rumah i. 
Jadi plan nak makan kat mamak je.
But then bila mentioned to Hubby terus dia ajak ke Uncle K. 


Ramai2 kami ke sini. 
Termasuk lah si kecik omel tu.
Memalam jenjalan kan. 


order diambik.


Ini yang diorder Yayang.


I ordered this. 
Chapati. 
as usual lah.
I suka makan dengan Alo aka Kentang tu lah.
but i noticed kentang dia kureng sikit malam ni. 


Ini Chef Ciju kot yang ordered. 


I took this Vietnamese Iced Coffee.


Cik Ti dengan anak2 sedara bujang.
Makin tenggelam lah CikTi.


Semua orang focus kat mamat kecik ni. 


berpindah tangan pulak dah. 


lepas tu kami pun balik lah..
Tengok lah meja kami ni. 


Rata2 food pada malam ni agak kurang menyengat. 
tak macam selalu.
rupa2nya depa tukar tukang masak. 
Itu lah masalah mana2 resto kan..
Bila tukang masak tak mai ke, tak ada ke.
Memang big problem lah kan.

ALHAMDULILAH still boleh makan lah.
tapi cuma keciwa sikit lah.


Saje je nak tunjuk yang ni.
Sebenarnya ini i makan pada siang hari ni.
Di jemputan kawin di Kuala Selangor. 
Cendol yang sedap. 
Dan kuih peria katanya. 
I suka sangat. 
Ini kuih orang Jawa kan. 
So far untuk tahun ini i dah makan untuk kali ke dua. 
Tukang buat ni ada letak sikit durian di intinya. 
Sedappppp..
ALHAMDULILAH..

10 comments:

  1. rs nyer semua resto alami masalah sama kan kak...tkr je tukang masak otomatik rs pun 'tukar' jg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.. kalau plan nak bukak kedai makan tu kena fikir 100 kali lah.. masalah tu.

      Delete
  2. betul lah kak, kedai mkn terkenal mcmne pun klu tukang msk baru tukar kadang ada masalah sama.... kecuali jenis yg mcm fastfood tu, mmg semua ikut sukatan.... ikut je cara compom jd sama... bila msk yg kene guna banyak bahan tu pyh skit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dana.. akak mmg jenis kalau dah suka kat situ, kat situ je lah tuju. tapi bila dah tukang masak lain, mmg frust sikit lah.

      Delete
  3. vietnamese iced coffee..sedapnya...tak pernah lg mkn kuih peria..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I suka kuih peria tu.
      inti kelapa. tu yg lagi suka tu.

      Delete
  4. pertama kali rietta tgk kuih peria tu..nmpak mcm sangat sedap...

    ReplyDelete
  5. Kuih peria tu sama macam kuih Ku (Angku) di Melaka tapi bentuknya lain...kuih orang baba Nyonya

    ReplyDelete
  6. ituuuu nan cheese ke awat nampak sedap benar..!! ngidam lama da nak makan nan cheese =D

    ReplyDelete

cliks..cliks