cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 1, 2016

Dome at KLIA2




Dah hari Sabtu kan. 
Dah berganti bulan.
Tak lama lagi, dua bulan lebih lagi dah nak cuti sekolah. 
ada yang dah plan nak jenjalan ke mana2 ke?
i nak ke....
ehh.. ni haaahhh. tengah menuju ke KLIA2. 
eeeee... takkk..
i tak ke mana2.
i just nak ke KLIA2 je. 
tak terbang pun.
tapi ni bukan hari ini. 
peristiwa terjadi pada last Wednesday, August 28, 2016.

went to here coz i wanted to  meet one family yang nak berangkat ke Delhi pada petangnya. 
Kalau ke Delhi langsung mereka akan ke Ladakh. 
kenapa Ladakh?
coz Srinagar is still not safe to travel.
to have great vacation there with the  unsaved condition. 
better no lah kan.
tapi still ada gak group yang pegi ke sana even now still under curfew. 
tak pe lah kan.
rezeki memasing. 

just kalau boleh avoid the risk, kita avoid. 
anyway, this family pun at first dah beli pun ticket ke Srinagar. 
but they changed it. 

i pun amik kesempatan lah mengirim barang pada Zubair.
ada brownies for him and also i gave to Kak Sharifah gak. 
Brownies with Walnut from Ladakh. 

Sebenarnya masa kat rumah lagi i already planned that i wanna have my lunch at KLIA2. 
nak dating with my big Abdul, Abang Luqman. 
plus i wanna buy something here. 


Lepas borak2 about 30 minutes and said gud bye to them, 
cari lah tempat makan.
i terpadangkan Dome.
Well, rasa dah lama sangat tak makan kat Dome.
terus masuk dan order. 
I took Hazelnut Latte. RM14.53
(Coffee again?)
And Abang Luqman took Iced Green Tea. 
Regenya RM11.98


i ordered this. 
Wild Mushroom.
So hot. 
Merasa terus. 
tapi masuk sesudu, i rasa masam.
cuba lagi. 
kenapa masam ek.
terus called the waiter and told him about it. 
he brought back to the kitchen.
returned to me and said will be changed to a new one. 
huk aloh.
tak pe. 
nanti dapat yang baru. 
ini rege dia dalam RM19.81.


He ordered this. 
Roasted Chicken.
Rege RM27.83


Happy lah dia dapat makan.


I took this. 
Creamy Seafood Pasta. 
tell you..
sooo yumm. i love it so much.
All the stuffs, so fresh. 
memang berbaloi lah..
apa tak berbaloi.
rege satu mak aiii.
RM33.02.
terus messaged Chef CiJu, sila belajar buat mende ni.
apa2 pun for me this was the best choice. 


tengok lah tu. 
Senyum lebaq.
Cuma i makan tak habis semua.
quite a big portion. 



So ini mamat kasi licinkan.


Not only my portion, the soup too.



Licin all.
ALHAMDULILAH.



Lepas makan i ajak Abang Luqman ronda kejap.
memang dah plan nak shopping sikit.
bukan shopping apa2.
i just nak beli Sunblock and Eyeliner.
Why kena beli kat airport. 
saje je u.
plus kalau di shopping mall, kena bayar plus with the GST.
kat sini , idok.
kebetulan memang dah habis my sunblock lepas balik dari Ladakh.
jadi memang kena beli,

Then we left the airport. 
since dah ada driver ni memang senang idup i.
belanja makan je lah upahnya.
ALHAMDULILAH kami sampai rumah sebelum maghrib.
dan semalam i got a phone call dari Ladakh. 
They we enjoying their times there. 
Tetiba windu.
ok lahh.. nanti i cerita pasal Ladakh lagi yeee..
daaaaaa

16 comments:

  1. Mesti zubair suka kan dapat buah tgn dr kak yan :) tetiba teringat gmbr dia yg senyum nmpk gigi :) cam handsome pulak si zubair ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. last time bawak ke sana, dia makan macam makan nasi.
      jadi takut kat dia. suka manis2 depa ni.

      dia category handsome lah kot. suka dia kalau dengar ni mek.

      Delete
  2. sedap nmpaknya creamy seafood pasta tu...sesuai dgn regenya..nyum, nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilahh.. memang sedap. i suka sangat. kira baloi2 lah.

      Delete
  3. baru tahu kat airport takde GST. hehe. tp barang dia still mahal, tak ea? :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg diberitahu kat akak lah..
      harga maybe sama je kat counters.
      tapi no GST..
      so kira a bit murah lah kot.

      Delete
  4. alahai...sedap nya daapt makan.best.terapi diri juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat betul hasnidar.
      i mmg suka makan. cuma tak banyak kalau makan tu.

      Delete
  5. Assalamualaikum Kak Azian,

    Salam perkenalan dihulurkan.. Baca post akak teringin nak pi mkn di Dome.. Lama rasanya tinggalkan zaman melepak di Dome. Dapat makan wild mushroom soup pun best apa lagi yang lain.. yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear ..

      betul sangat..
      akak memang dah lama tak makan di Dome.
      tu yang teriya2 makan tu .

      Delete
  6. lama juga x lepak kat dome...lupa dah menunya...hehhe

    ReplyDelete
  7. tetiba lapar laa plak kak wpn da mkn td ;-)

    ReplyDelete
  8. comel sangat kak yan - g klia2 utk makan2 ... hihihi

    ReplyDelete

cliks..cliks