cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, August 14, 2016

Makan dan makan, DIET??



bila dah sedara mara berkumpul, kerjanya MAKAN.
kunun berdiet. 
tapi kalau dah food berlambak depan mata, aduyaiiiii..
semalam malam our family lak buat gathering lagi. 
kat rumah Chef KoYa. 


ini session amik gambo dulu by my ontel.
alaaaa.. omel  amik gambar ibu kenapa gemuks?
heeee..
kenyataannya. 


tengok lah memasing tu. 


berebut - rebut bawak bahagia. 


sebenarnya di luar rumah, Hubby Chef KoYa busy menggoreng Char Kuew Tiau. 


kami di dalam pekena Steamboat. 


Macam - macam ada,


My portion. 


dan ini gak.. aduiiii.


ingat dah habis. 
tup2 Chef KoYa sua kan derian. 
i is makan u. 
2 ulas. 
lepas makan, ada rasa nyesal. heeeeeeee


sebenarnya sebelum makan malam tu, i pekena ini dulu  kat Tirai Ratus. 
selalunya kalau dah makan petang cam ni, i tak makan berat2 dah waktu malam. 
tapiiii...


dan breakfastnya pagi semalam, i pekena ini pulak.
waduh, waduh... tijahhhh.
benda manis kalau masuk perut, memang sahih akan membawa kepada keberatan timbangan badan ku nanti. 


so dengan rasa bersalahnya. dan seribu penyesalan... 
pagi tadi i makan roti dengan susu je. 
letakkan Blueberry Jam yang kunun2 tanpa gula. 
tambah kan lagi dengan fresh blueberry. 
berdua'a lah agar berat akan kembali turun pagi esok...
heeeeeeee


19 comments:

  1. Ya Allah... scroll tengah pagi buta tengok makanan.. bergoncang perut macam ada orang main rugby hahaha.. i is kenot laaaa makanan sedap2 ni..

    ReplyDelete
  2. makan stimbot senang kat rumah ramai2.. puas pun puas hati makan laaa banyak mana nak.. kat kedai ekot kepala baik buat sendiri ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt..pakai kepala. mana larat nak makan bebanyak. pun kena sama harga..

      Delete
  3. Dah bergeder-geder, rugi pulak kalau tak enjoy makan kan... hehehe

    ReplyDelete
  4. aduh2 kak yan, semua mengoda.... kalau ramai2 bt stimboat mmg sesuai sgt

    char kuew tiaw tu pun aduhai... tak pyh ingat psl diet masa nih kak kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap punya pasai lah tu mama diet i pun abis Dana.

      Delete
  5. tapai pulut daun getah..ermm kita lgi x leh nmpak tapai ..laju jew..he hee

    ReplyDelete
  6. Ya Allah kak..teringin nyerrrr nak singgah makan semata mata kat umah akka! kekekee..macam meriahhhh sangat macam best sangat tauuuu makan makan kat umah akak.

    ReplyDelete
  7. bila dah berkumpul ramai2 memang aktiviti makan je kak
    sama la family kita
    gathering makan je hihi

    ReplyDelete
  8. kak yan, makan jeee. hahah. esok2 kita diet. selagi ade yg selera ni, mkn je dlu :)

    ReplyDelete
  9. bestnya steamboat tu makan ramai-ramai memang bertambah-tambah. Takpe masa ni diet tolak tepi rugi kalau di tahan-tahan selera makan. Hah lepas tu baru on balik diet hehehehe

    ReplyDelete
  10. nasib lah labuuu..sedap tekak .badan tanggung sendiri ye!!

    ReplyDelete
  11. Ya Allah kak oii... dia punya makan tu... kalau dah steamboat mmg keje dia menambah je la makanan tu.. tak apa la dlm sehari mkn betul2.. esok tu diet yer huhuu.. :D

    ReplyDelete
  12. salam kak yan..dil kalau buka blog akak mesti tutup mata sikit.sebab sangat tergoda tengok makanan...tapi pagi2 ni mmg agak menggoda jiwa sbb banyak yang dah lama x makan..akak..kita rndu nak makan2 umah akak..semoga ada rezki bertemu dan pegi umah akak lagi..
    salam ingatan buat ciju dan family akk ye..

    ReplyDelete
  13. Bestnya...!!! Nanti nak cari Kak Yan kat Sh Alam ya hehe Insya Allah

    ReplyDelete

cliks..cliks