cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, April 6, 2016

Haikara Style Cafe, Aeon Mall, Shah Alam


Hi.. saje je nak selit sikit pasai this cafe. 

ada kat AEON Mall. kan sekarang tengah hot this place. 

sakan orang Shah Alam. termasuk i. 

anyway, last week i went to this mall dengan Mem  Zura.. kami mendating kejap. 

melilau - melilau, terus terberhenti di depan this cafe. 

Mem Zura memang dah tau pasai this cafe. 



apa yang menariknya this Japanese Cafe ni.. for me satu je.. coz of the Halal Cert yang dia ada. 


ini sijil Halal dia. 


another thing is the coffee.. wallahhhh. i memang peminat coffee tegar dan i rasa this coffee memang best sangat. 


yang bread toast with ice cream tu after some times baru i ordered by the owner recommendation. memang sedap. 


temporary staff for this cafe. heeeeee.. Mem Zura, dah lama keje? heeeeee. some of the specialty yang ada di sini. i pernah makan Curry Japan masa di Kyoto. so nanti i nak cuba di sini. 




susun atur dalam cafe. 




jalan keluar yeee..

pemilik cafe ini adalah Japanese man yang dah bermastautin di Malaysia almost 12 years. bukan islam.. semoga ALLAH bagi hidayah pada beliau kan.. AMEEN YA RABB. Mr Kanya Kato..sangat ramah. 


melanje dua tiga gambar dengan dia lah ye. 



kalau nak  datang, sila lah yeee.. promote sakan kann... mana tau ke Japan nanti leh singgah umah dia. di Nagoya.. okkk. sila lah ke kedai beliau.. Halal Jakim tau.. ok lah kann.

12 comments:

  1. Ada sijil Halal, taklah ragu-ragu nak makan... :)

    Ceria je Mem berdua tu. (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakan kak berjalan2 sambil makan2..tp si zura tu bukan pemakan sgt cam saya...kenyang memanjangn

      Delete
  2. wahh kak oii saya pun peminat tegar kopi tau!! tempting sgt laa roti tuuuu..aa sedap nyer!

    ReplyDelete
  3. aeon mall shah alam ni best,toilet pun ada for kids comel sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma sit toilet tak banyak..susah akak yg ada masalah lutut ni..

      Delete
  4. menarik cafe ni..belum survey lagi mall ni..huhu..

    ReplyDelete
  5. coffee dia berapa bintang boleh bagi?...hehe....

    ReplyDelete
  6. Nak singgah tp banyaknya kereta susah nak cari parking. One fine day hihi...

    ReplyDelete
  7. wah, dah lah boleh makan2 & jumpa tauke kat m'sia, nanti pi rumah tauke kat jepun, boleh borong kain pulak kot?? (nagoya?? :=D )

    ReplyDelete
  8. tak sempat nak terjah lagi aeon mall shah alam tu, walaupun dekat

    ReplyDelete

cliks..cliks