cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 21, 2015

Tak jual tapi tayang..


Baik lahh nak cerita pasal persediaan sikit.. tak mau terlarut dek duka nestapa. Dua'a kan semuga dia damai di sana....


jom kita shopping. . nak cari winter coat.. sebenarnya dah ada yang lama.. tapi dah dinamakan nafsu kan.. memang teringin nak yang baru.. siap bagi tau kat geng yang ikut sama tu, tak kan lah nak pakai lagi winter coat tu.. dah dua kali dah ke sana, winter coat yang sama je...


rupa - rupa nya memang dah tak pakai dah winter coat tu... sure mengimbau kenangan.. so memamg patut sangat beli yang lain.. dan dah ada pun.. 


anyway, i nak cerita sikit pasal masa nak beli winter coat ni lah.. me and my mommi just went to Setia City Mall.. ingat nak usha  Universal Traveller je lah.. tapi sebelum nak ke sana tu, ajak my mommi singgah Zara.. kot - kot ada lah size untuk mak giant ni. heeee


semuanya lelaki je yang ada.. pegi lak bahagian perempuan.... eeeee.. kocik2.. i ni size mak arab.. then dia ada kata yang mark down ada lah...eeemmm.. apa - apa lah belalalang.. i nak tengok dulu.. memang tak berkenan di hati. 


    


tup - tup i tertengok yang ini.. just for show lah.. tak de lagi katanya.. i suka gak tengok tu.. the salesperson tu cakap, kat KL ada kot.. eeemmmm.. tak kuasa lah i nak ke sana.. i pun terus ke bahagian ni.. tak ada penghalang pun. so i touch touch lah you.. cantik.. i suka.. then salesperson tu cakap.. memang dah tak de dah.. in fact tak boleh pegang pun.. 



eeeeee... pathetic betul.. i terus je jawab, tak boleh pegang? kenapa? entah jawabnya. management tak bagi pegang.. . i pun kata kalau tak boleh pegang kenapa letak kat situ?  kenapa tak letak dalam kandang.. eeeee....


apa kita pembeli ni tak de hak nak pegang pun tak boleh.. weird tak? i pun tengok lah rege winter coat tu.. laaaaaaaaa... takat RM599 je pun.. bukan RM5999... geram betul i.. maybe dia tgk i ni tak layak kot pakai winter coat tu.. ye lah.. perempuan berselubung cam ni ye ke nak beli winter coat yang kira - kira glamer tu.. 


tak pe lah.. lupakan saje.. i cari yang lain.. sodih den.. 





rasa penat.. me and my mommy singgah pacific coffee.. lepak kejap.. haus tekak.. then terus cari lagi.. eeeemm.. impian tak kesampaian.. 






sebelum balik, we had our lunch.. pegi Secret Recipe je.. ini yang i makan.. ALHAMDULILAH.. balik dari sini, picked up Hubby dan terus ke SACC.. akhirnya kat Going Places yang dapat i beli my winter coat.. ALHAMDULILAH... few days left.. Harap - harap semuanya berjalan lancar.. hati pun makin berdebar - debar.. PERMUDAHKAN LAH YA ALLAHHH..

27 comments:

  1. Tumpang Seronok dengar Yan nak travel lagi.......Happy holidays Yan & Gang

    ReplyDelete
  2. Semoga Allah SWT merahmati dan mempermudahkan perjalanan kita...

    Aaminnn...

    ReplyDelete
  3. Agaknya tak pernah ada orang nak beli coat itu sebab tak boleh dicuba dulu, terus je beli. Kalau balik rumah try dan sempit, langsung tak boleh return.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal kann.. tp mmg teuk lah pada i..

      Delete
  4. Replies
    1. ye kak.. sambil bawak bloggers dua tiga org ni haaah.. thanks ye kak.

      Delete
  5. Moga dipermudahkan urusan & perjalanan nanti kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEEN YA RABB.. awak pun sama ye.. enjoy yr trip..

      Delete
  6. Mesti muka diorang pandang tu agak menjengkelkan hati time pegang kot tu..eee..faham sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee... ye sangat anis.. gerem je i.. tapi malas lah nak layan.. baik blah.. i masa tu dah lah berselubung.. then guna back pack je.. tak heran dia.

      Delete
  7. Moga dipermudahkan segala urusan & Safe journey..

    Baru tau cerita pasal Arwah Fahad.. Innalillahi wainna ilaihi roojiu'un.. Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ameen ya rabb mulan..


      iya.. beliau dah tak de. sedih sungguh hati.. tak tau cam ne masa kat sana nanti.. sure teriak je lah nnt..

      Delete
  8. Begitulah selalunya Yan, salesperson kebanyakan di supermarket pandang customer macam hapa je... cepat sangat judge org... kalau tak bergaya (vouge), kasut and handbag yang di pakai tak berjenama dan minyak wangi pun mcm ada tak ada je... terus je depa chop tak berduit dan tak mungkinlah nak beli winter coat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak glamer masa masuk situ.. pakai selubung then back pack je lak tu.. tak kuasa depa agaknya.

      Delete
  9. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete
  10. Itu akak yang pergi kalau Aina pergi jeling pon tak gamaknya...tah2 dalam hati dia kata ni mesti nak window shopping jerk.

    ReplyDelete
  11. Kereknya...tak boleh pegang?ishhhh....buat apalah
    display kalau tak bagi pegang... Nak.kemana ni k yan.
    Nak.ikutttt gakk
    .

    ReplyDelete
  12. saya pun panas hati baca entry yan ni, hihi...
    sebab pernah alami pengalaman lebih kurang sama...

    ReplyDelete
  13. Saya selalu perasan yang salesgirls/ salesmen kat keda-kedai macam tu memang macam kerek sikit.

    ReplyDelete
  14. Telan air liur mak tengok menu tu AE....hihi
    Biasalah pompuan namanya, kalau boleh nak serba baru weyh haha...



    ReplyDelete
  15. Telan air liur mak tengok menu tu AE....hihi
    Biasalah pompuan namanya, kalau boleh nak serba baru weyh haha...



    ReplyDelete

cliks..cliks