cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Wednesday, October 9, 2019

My exclusive Door Gift





kita cerita balik pasal benda2 berkaitan majlis perkahwinan ye..

Siapa kalau pegi rumah perantin suka sangat kalau dapat DOOR GIFTS?
lagi2 kalau door gifts tu isi dalamnya agak lain sikit kan. 
even dapat bunga telur yang decorationnya cantik2 pun kita suka sangat. 
sometimes kita siap simpan bunga telur nya kan. 

i memang suka bab gubah2 door gifts ni. 
selalunya kalau buat dan nak bagi orang tu sure nak buat yang betul2 boleh bagi orang yang dapat tu puas hati. 
rasa happy bila dapat. 
so kita pun rasa seronok lah kan. 

i pun dah agak lama dah tak melembutkan jari jemari i ni dalam hal gubah mengubah ni. 
dah lama tak buat any exclusive hampers. 
dah lama tak buat any gubahan for wedding gifts. 
macam dah pencen dah. 
kalau dulu memang rajin lah. 
tak caya?
tengok kat sini ye. 


kebetulan bila ada orang kata nak menikah kita pun apa lagi.
tumpang seronok lah. 
mula lah memacam difikirkan nak buat itu nak buat ini. 

then kebetulan ada teman alam maya i dari Japan nak datang ke Malaysia sama tarikh nya dengan tarikh pernikahan Cik Eli. 
so i suggest mai lah ke majlis Cik Eli nanti. 
dan depa semua agreed. 

i pun teringin nak share pasal our culture bila ada majlis perkahwinan ni lah kan. 
so nak kena ada bunga telur lah kan. 
baru lah kata ada majlis kahwin kan. 


bila dah berbincang2 dengan MyMommi and Chef Ciju maka yang atas ni lah terhasil. 
Cantik tak?
auwww..
siap tanya2 kan. 
i kira puas hati lah kan. 


i letakkan dalam this paper bags. 
Paper bags tu pulak i rasa agak exclusive kan. 


ini yang diisi dalam the paper bags. 
agak besar paper bags ni. 
so barang kena lah banyak kan. 


siap ada window gitu. 
cantik kannnn..


di dalam apa isinya tuuu.


siap divideokan gitu. 
ini bunga telur yang berwarna biru. 


ini yang berwarna purple. 
kena ada 2 colors sebab itu je yang menarik waktu i beli di  S S F
ribbons pun i beli kat situ. 


menayang je kan. 


ini some of the stuffs yang ada dlm paper bags tu. 
tapi ni yang i dapatkan dari FB Yasuyo my Japanese friend. 
some ada yang bercampur extra items selain yang ada di dalam bag tu. 


Ini bunga telur.


telur tu i balutkan dengan silver wrapper yang memang dah ada lama dalam workshop i tu. 
My Secret Cabin. 


manik crystal tu pun yang lama2 punya dah.




then dalam box tu i letakkan Pineapple Tarts by Chef Ciju. 
tak boleh letak banyak. 
takat 4 pieces je. 


then i buatkan Pulut Kuning sama dengan Rendang Tok. 
Rendang Tok i beli je. 
sebab i tak cukup tenaga. 
Rendang Tok nya sedap sangat katanya. 


ada 2 jenis bottles yang i letakkan di sini. 
gara2 tak cukup stocks yang ada di kedai.
so kita campur dua lah. 


then i letakkan satu bag satu macaron. 
tak mamfu nak letakkan 2 or 3. 
ada 4 flavors. 
i bought dari Wahdi Farhad Hadithon.
i bagi link INSTAGRAM nya ye. 


ini pulak cookies by Chef Ciju gak. 
i mengecek tak banyak.
yang ni. 
takat 10 packs je. 
sebab just nak bagi my friends je. 


ALHAMDULILAH..
some of the feedback yang i dapat mereka happy dapat this door gifts. 
ada yang bagi tau Pulut Kuning dan Rendang Tok tu sedap. 
Syukur. 
Ada yang bagi tau Paper Marche Box tu depa suka. 
boleh jadi bekas brooch.
SYUKUR YA RABB..

i m so happy. 
bahan2 masih banyak lagi dalam simpanan i. 
mana tau nanti anak2 buah nak buat majlis khatan ke, 
nak buat majlis khatam ke, 
boleh lah ibu buatkan ye..
doakan je agar sihat tubuh badan dan masih boleh berkarya lagi. 
INSYALLAH

23 comments:

  1. memang cantik... mesti seronok betul tetamu yang dapat door gift akak tuh, banyak pulak isi nya

    ReplyDelete
  2. terlajak cantik ni kak nk makan pun syg hehehe

    ReplyDelete
  3. Paper bag tu besaq dan nmpk lebih exclusive.. .

    ReplyDelete
  4. Yes!!! Kaalu pergi kenduri kahwin..mmg door gift yg JM aim ahahha...wowww sweet semua hasil tangan kak yan..kreatif sgguh

    ReplyDelete
  5. Ya Allah kak yann.. sukaa nya tgok kraf mcm ni.. kreatifnya . klu sy dpat pun happy sgt dah tu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kann..dah lah tu..besar. tu yg kena banyak diisikan tu...:-)

      Delete
  7. Exclusive nya door gift tu kak Yan...kalau beg tu besar banyak la isinya....

    ReplyDelete
  8. Bestnya buat doorgift. Dah lama tak melayan benda-benda macam ni. Tapi beg tu memang cantiklah Kak Yan..eksklusif gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Kita yg suka ni mmg bahagia gitu.

      Nak cari bags tu lg dah x de dah u.

      Delete
  9. cantiknya... suka sgt kalau dpt doorgift isi dia cookies or kudap kudap..

    ReplyDelete

cliks..cliks