cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, July 9, 2019

reunion 5P2 2019



June 22, 2019.
Saturday
Platinum Homes. 


Dah planned with my classmates that nak buat gathering lepas raya. 
ada 2 3 orang mintak buat at my home. 
depa dah berbincang tarikh ni dari awal2 puasa lagi dah. 
since then senang lah nak fix the date. 

ada yang requested Berasak lah, 
Osmot lah.
m ok je. 
insyallah.
I will do my level best lah kan. 



kita jangan tayang food dulu ye.
kita tayang kawan2 i satu class ni yang ada sama2 family ni.
some masih ada di jalan.
traffic teruk sangat katanya.
kesian. 



Mem Lyn ni kawan yang memang rapat since we were in form 4.
we are so close.
pernah lost contact but then jumpa balik till now.
Very soft spoken person.
tak macam i.
hingak satu taman.
INSYALLAHH persahabatan kekal sampai bila2.
sampai kita menua.
dan kalau ALLAH izinkan sama2 di sana ye lyn.
YA RABBB..


sorang duduk asrama puteri. 
sorang outsider ni. 
but then bila dah tua2 kami semakin merapat. 
ALHAMDULILAH..
seronok bila dapat rasa happy bila bersahabat dengan orang2 yang menceriakan suasana. 



kami syok bergambar sementara yang lain ada yang belum sampai lagi. 



boboboi dengan gegel.
dah mak pak orang.
some ada yang dah jadi atok or nenek orang dah. 


Ini kira first batch yang sampai. 



then tiba second batch.
Ana pejuang cancer ni.
happy that dia boleh datang ke rumah i.
kelihatan dia semakin sihat.
kalau dah boleh drive means alhamdulilah lah kan.
was so happy lah. 



tinggal Ema, El and Ana waktu ni.
Kami posing je lah. 



then Arif yang tiba agak lewat gak lah.



ambik gambar lagi kita. 



Ok now kita cerita pasal makan lah pulak ye.


I arranged my table served like sorang2 gitu.
not like buffet.
coz i sure sangat depa mai tak serentak.
jadi ada ruang untuk serve macam ni. 
boleh masuk sepuluh orang dulu.


mana yang sampai dulu kita makan dulu lah kan. 



we served NASI BUKHARI.
first time masak buat Chef Ciju.
she kurang puas hati.
but then orang makan macam ok je.
ke depa lapar.
hehehehe


I also served BERASAK dan KETUPAT PALAS. 


ketupat palas i beli. 
Berasak i buat lah kan. 
berhempas pulas tu. 
semangat nak menyediakan. 


some of my frens requested this. 
RIBS OSMOT. 
Esp my  ketua class lah. 


lauk turun temurun. 
SAMBAL GORENG NEKMINAH.



ada spaghetti gak. 


Chef Ciju masakkan SALTED EGG SPAGHETTI. 


2 drinks i served kan. 
satu i buat. 
satu Abang Luqman buat.


Abang Luqman buat air ni. 
NATA DE COCO MATCHA. 


i pulak buat SIRAP SELASIH. 
mudah je kan. 


the dessert. 



I served SAGO GULA MELAKA.
TIRAMISU (jangan cakap itu cuma 3 cawan ye).
ada banyak lagi.
letakkan 4 je sebab nak picca2 je tu.
nanti orang cakap kedekut lah pulak ye.


Ada BROWNIES. 
ramai yang suka ni so kita buat yang ni je. 
common kan brownies ni. 



and one whole MEDOVIK CAKE.
ini pun ramai yang suka.
ALHAMDULILAH..



i saje menyemakkan meja makan i dengan jambangan bunga yang lama tu.
saje trial n error.
ok ke tidak.
then i rasa ok je.
but Chef Ciju said i sud put smaller one.
Nampaknya nak kena cari new artificial flowers lah. 


then kat meja depan i letakkan biscuits. 
tempat lepak sebelum dan selepas makan. 
sambil sembang2. 


i think i need to add another 2 chairs lah. 
so boleh jadi 10 orang boleh makan dalam satu masa. 
kena carik kerusi baru nampak gayanya ni. 
hehehehe
alasan kan. 


my guests di sebalik jambangan bunga tua i. 


begini lah keadaan masa memula depa arranged the seats. 
but ALHAMDULILAH..
all ok. 
Majlis dah selesai. 
Even sikit je yang datang but we were happy. 
jumpa, sembang, dan makan2. 
some ada yang bawak buah tangan..
ALHAMDULILAH..
semoga ALLAH panjangkan umur semua dan boleh kita gather2 lagi. 
INSYALLAH. 

9 comments:

  1. kak yan, share laa resipi spagetti tuuuu nmpk sedaplah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii.. tetamu yang diundang dah masuk area rumah tapi tak dapat masuk rumah dan makan. i is RALAT sangat tau Anies.
      pasal recipe tu kan. u tgk kat IG chef Ciju. @aszurabakes

      Delete
  2. Meriahnya...tentu seronok jumpa kawan-kawan, sharing masakan, chit chat...tentu rumah puan besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sis.. seronok.

      Ehh.. besar tak besar mana lah. Rumah double storey gitu. Bila dah masuk semua dlm rumah padat gak lah. Hehehe

      Delete
  3. bestnya kak... meriah betul
    dr sekolah masih boleh keep in touch lg... bahagia bila jumpa, mesti macam2 cerita kan

    akak klu bt makan2 tk pernah tak meriah, mmg mcm2 makanan ada... compom sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok dana. Tu pun mcm x puas gitu. Boleh sambung cerita lg dlm whatapps group.

      Delete
  4. adududu...seronoknya makan ramai ramai. Gambar nasi bukhari kak yan tu bikin mereciklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii..pertama kali masak tu. Rasanya mcm kurang je. Tp org makan je. Lapar kot. Hehhee

      Delete
  5. This Food Journal and Diary is a great step in investing more time and energy into building the best version of yourself.
    What gets monitored gets managed, and this book is a great daily companion and enabler for you to become a more mindful and conscious consumer.
    It's simple, clear, easy to use, aesthetically pleasing and very organized. Keep track of what you eat in style, and start making changes to become the best future-self you can be!
    The Consumer Notes Food Journal and Diary will help you take a closer look at what you're putting into your body and keep motivated as you discover, adjust and develop new ways of seeing when it comes to food.
    To know more https://www.amazon.co.uk/dp/1077476272

    ReplyDelete

cliks..cliks