cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Friday, March 15, 2019

CVS KL - Cardiac Vascular Sentral Kuala Lumpur




Reviews
CVS Kuala Lumpur


hari ni i nak share sikit pasal this private hospital.
My Hubby did his operation here. 
Apa dia CVS ni?

CVS adalah  Cardiac Vascular Sentral.
private hospital for JANTUNG yang ada di tengah2 KL. 
terletak berdekatan KL Sentral. 

Kita dah ada IJN kan. 
itu kira PRO dah tu..
Apa2 case, orang suka refer ke situ. 
Itu semi government kalau tak silap i. 
yang ni PRIVATE.


memandang ke atas,
nampak lah signboard cam ni. 


Main entrance. 


Area parking dia. 
agak mahal lah. 

Tan Sri Dr Yahya Awang (pic), a founder and the former head and medical director of the National Heart Institute (IJN), has been appointed chairman and founding partner of a cardiac and vascular centre to be opened in Kuala Lumpur Sentral CBD.


belah kiri tu Aloft Hotel. 


KL Sentral dan sebelahnya tu NU Sentral Mall. 


Rooms yang ada di sini. 

Two bedded - RM180
Standard Single - RM250
Premier Single - RM350 (got peti ice and kettle).
HDU - RM380
ICU - RM450

Kalau tak silap, depa now nak tambah 2 room type lagi. 
for SUITE and another one is VIP SUITE.

SUITE - RM1288
VIP SUITE - RM1688

kalau ditengok dari segi harga bilik, 
reasonable lah for private hospital. 


the room for standard single so spacious pada i. 


ada meja makan.



ada bench macam ni. 
so malam kalau meneman dapat lah nak tidur selesa sikit. 
tinggal mintak blanket and pillow je. 
Tak kena charge pun. 


ada television. 
cuma no ASTRO lah. 
limited channel je. 




bilik air, 
spacious. 
bersih. 


Hot shower pun ada. 


Register dapat lah  benda2 ni. 
Toiletries. 


Baju cumel ni. 
Tak ada kain sarung tau. 
so kalau admit, 
kena bawak kain sendiri.


itu entrance of KL Sentral. 


sebelah KL Sentral adalah NU Sentral Shopping Mall. 
Sebelah shopping mall another 3 stars hotel, ALOFT.


Memandang dari bawah.
CVS.

Info ada di bawah ni. 
Hospital ni adalah hospital khusus for JANTUNG.
any problem, refer lah ke sini. 






Address: Jalan Stesen Sentral 5, 
Kuala Lumpur Sentral, 
50470, KL

Hours : Open 24 hours. 
Phone 03-2276 7000

FACEBOOKanother website.  

MOOVIT. how to find the place. 









6 comments:

  1. baru ye hospital nih kak, tp bagus juga lah ada hospital private utk jantung jugak
    sblm ni apa2 semua hanya IJN kan...

    harga bilik dia sesuai lah utk private hospital, biliknya pun luas...
    mcm akak stay lama sana, selesa la kn... yg menunggu tu kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru sgt Dana. End of 2017 katanya dibukak.

      Bilik mmg selesa. Luas. Bersih. Tpt nak tidur pun ok sgt.

      Delete
  2. Baca blog Yan baru kakcik tahu tentang keujudan CVS ini... :)

    Bagi kakcik, harga bilik dia tu ok lah...

    ReplyDelete
  3. i think yes harga tu sangat reasonable untuk private hospital dan location dia tengah2 bandar KL tu. sama je dengan harga private hospital my late father admit dlu. lagi crowded tapi gitula harganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah tu.
      lagi kena tambah sikit kalau u r special patient. like diabetic or kidney failure patients.

      Delete

cliks..cliks