cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 6, 2018

Hotel Sultanahmet, Istanbul.


hari ni i nak cerita pasal hotel yang i stay for 4 nites when i was in Istanbul, Turkey. 
i stayed here from March 29, 2018 till April 2, 2018. 
Nice place. 
I love this hotel. 
dekat sangat dengan semua tourist attractions yang ada di Istanbul ni. 
those yang mencari2 hotel kalau nak travel ke Turkey and stay kat Istanbul, 
highly recommended, 
duduk area Fateh, Istanbul.
and also highly recommended this hotel.
kenapa i suggest this area. 



surrounding hotel ni memang superb. 
semua ada. 
nak makan lah paling best. 
merata resto ada. 
cuma sesuai dek tekak atau tidak. 
kalau i, ok je. 
kita adjust2 sikit. 



lagi best bila hotel ni dekat sangat dengan tram station.
Sultanahmet Tram Station ada di depan hotel ni.
memang mudah nak ke sana sini.
ini pandangan dari bilik i.
tingkat 2. 



kami stayed di second floor.
jenuh gak memanjat tangga.
yes..
those yang ada masalah kepala lutut chronic, don't stay at this hotel.
tapi i alhamdulilah..
ok je lah.
cuma kena lah pelan2.


our room.
kecik je. 
tapi selesa lah. 
bersih. 
plus ada tingkap. 
sesuai untuk kami berdua. 
kira sedang2 elok lah. 
bukan nak main lari2 dalam bilik kan. 
lagi pun our time so limited kat dalam bilik ni. 
the rest kami asyik kat luar je. 



superior twin bedroom. 


i suka pintu bilik air dia. 


small je. 
tapi kat Japan lagi lah kecik. 
ini kira ok sangat. 



cumel2 je. 


memang basic je lah. 
orang budget, ok sangat this hotel.


tu tingkap bilik ni. 
i suka sangat bukak tingkap jengah keluar. 
depan bilik kami ni adalah masjid Firuz Aga Cami. 
Kalau mulut depa sebut, macam bunyinya Firuza Jami.



Ok lah..
tadi dah cerita hal bilik kami.
now moh kita jamu mata untuk ke roof top nak breakfast.


suka decor depa ni. 
sweet2 gitu. 
pastel color bangku2 dia. 



food yang disediakan. 



alamak.. 
tetiba i rindu lah dengan food dia. 
kalau ikut2 kan no varieties sangat lah apa yang disediakan di sini. 
tapi bagi i, 
ok je lah. 
roti sedap ada, t
elur ada, 
coffee ada. 
i rasa lebih best lagi daripada hotel2 yang ada di HCMC ke, 
Bangkok ke, 
Beijing ke.
sebab tak perlu risau dengan halal. 
or paling senang, tak lah makan nak kena berjaga2. 
even dengan omelet kan. 
kat sini makan lah omelet banyak mana. 
bantai je. 



tomato and cucumber dia memang best. 
rangup dan manis semacam. 
kat Malaysia idok le i kemaruk makan benda ni. 


ini intinya cheese. 




tak sure kenapa tomato and cucumber dia sedap sangat di sini. 



ini yang paling i suka.
bread toast dia.
sedapppp.



every morning, begini lah rupa table kami.
almost an hour kami spent time here.
enjoying the view while having our breakfast.


ok.. turun ke sini. 
ke area reception nya. 


simple je. 
tapi bersih lah.


kira lobby lah ni. 
small place je. 


tapi ada piano gitu. 


Gidem the manager here. 
so friendly. 


kecik je kan. 


reception table. 





itu rate dia. 




orang2 penting di sini. 
The tallest one tu kira maybe owner kot. 
i pun tak tau. 
tapi selalu nampak ada di sini. 
Mr Kerem. 
so nice. 
dia lah yang bagi info pasal Eyup Sultan to us. 
Memang enjoyable stay kat sini.
suka sangat. 
INSYALLAH in future, 
kalau ada rezeki lagi nak ke sini, 
ok je kalau nak stay kat sini. 
Senang cakap. 
MUDAH sangat di sini. 

bila lagi nak pegi ek????..

eemmmmm..

7 comments:

  1. Asalam..Wow!! for me, all the picture looking so nice. very good places. Istanbul very beautifully.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam brother Etuza. Terima kasih.. main tangkap2 je tu. langsung tak de watermarks pun. Istanbul mmg best. terasa nak pegi lagi ni..

      Delete
  2. ehhh..sultanahmet tram station..tempat jatuh lagi dikenang..
    nice sharing..thanksss..

    ReplyDelete
  3. dana pun klu bilik hotel takde tingkap rsa mcm lemas...
    dpt tgk pemandangan je pun dh rasa mcm ok walaupun tingkap tak blh buka...

    walaupun simple kecik tp selesa n bersih itu dh ckp ye kak...
    geram nengok sarapan dia, mcm simple tp menggoda
    tlr tu ingat tlr rebus biasa tp separuh masak ye... cantik betul isi nya

    ReplyDelete
  4. akak .. ada email tak.. sebab saya nak tanya byk benda psl turkey ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada, azianelias@yahoo.com or u can call me 0192129958

      Delete

cliks..cliks