cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, January 30, 2024

Date di Richiamo di SACC Mall



kerja i n chef ciju ni dulu2 mmg suka ngopi. 
tak boleh tidak seminggu sekali sure keluar lah. 
bukan ke mana2 pun. 
takat SACC, Plaza Masalam.
Paling jauh AEON Shah Alam. 

bukan la pasal nak ngopi2 sangat. 
saje u. 
nak ambik angin luar. 
biar otak rasa bergerak sikit. 


then kami ke sini lah. 
tinggal kan mymommi dgn hubby. 
biar depa bersembang ye. hehehhee

chef ciju je yg tau nak order apa. 
i follow. 
ehh. 
i suka croissant dia. 
esp yg salted egg tu ye. 
i pun lupa dah.


then ini yg dipesan chef ciju. 


mine kena yg hot2. 
baru rasa ngopi tu. 


chef ciju dan ice tak boleh dipisahkan. 


i ambik yg ni pulak. 
sebab pilihan hati dah habis. 


ambik ni gak. 
tak boleh tidak la. 
mesti nak kena ada cake. 
eeee. manis2.


anyways so far dah berkali2 gak i ngopi di sini. 
dgn kawan2


nampak luas even dalam nya warna hitam.
sebab glass dinding dia kan. 
boleh tgk luar sepuas2nya. 


cuma satu la. 
ada je yg tak de dlm menu ni. 


kira banyak la pilihan nya kan. 


tak nak ngopi, kita ngeteh.
ok la kan. 

ok.. 
nnt kalau nak ngopi boleh lah ke Richiamo yg terdapat di SACC Mall. 
selamat mengopiiii..

 

13 comments:

  1. akak boleh geng ngn aiyan, dia peminat kwason

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ye ke. akak siap cicah kopi lagi Dana. Nnt auntie belanja Aiyan kwason ye.

      Delete
  2. terliur plak tgk croissant tu...nak kena tunggu my zharfan balik cuti lah baru boleh lepak santai mengeteh kat mana2...mr hubby bukan jenis lepak santai punya org

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss. ngopi mana leh rushing2 kan. kena santai2. zharfan leh kawankan mommi ye.

      Delete
  3. Syoknya. Sekali dulu je pernah ngopi dengan Kak Yan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom mulan. meh ke shah alam ni lagi. tp cafe yg kita minum dulu dah tutup dah. banyak sgt tempat2 lain now.

      Delete
  4. Salted egg croissant kat Richiamo memang sedap.
    Pernah makan kek tu, topping nuts tapi manis.
    Sikit-sikit dan sesekali bolehlah, hilang2 craving 😁

    ReplyDelete
  5. Salted Egg Croissnt tu SA suka jugak...memang all time fav...cuma SA blom lagi cuba makan main dish untuk lunch diorang..nanti la satu hari nak cuba..paling suka Hazelnut Latte dia sebab murah compare dengan coffee2 lain..hehehe

    ReplyDelete
  6. Richiamo ... tempat dan jenama yang agak baru buat saya...kalau sekali sekala layan ngopi memang memang best juga

    ReplyDelete
  7. pernah mkn dia punya croissant juga, sedap..

    ReplyDelete
  8. Saya juga lebih suka kopi panas. Kalo dingin, tak seberapa suka, dan lagi tenggorokan saya sensitif kalo minum dingin 😅.

    Richiamo bbrp kali ditulis teman blogger Malaysia, saya dah tertarik nak datangi nanti. Suka dengan warna hitam di ruangannya. ❤️. Kesannya maskulin, tapi juga dingin.

    ReplyDelete
  9. hmmm lattenya cantik sangat...dan pastrynya krispi betul kulitnya..suasana resto sangat cozy dan nyaman

    ReplyDelete
  10. Kopi dan croisant nya bikin saya tergiur ingin mencicipinya Mbak.
    Hidangannya oke banget. Tempatnya juga tampak bersih dan teratur.

    Salam,

    ReplyDelete

cliks..cliks