cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Friday, October 9, 2020

Wedding invitation di Boraombak Marina Putrajaya.



got wedding invitation on September 25, 2020, Friday. 
majlis dibuat di Bora Ombak, Marina Putrajaya. 
Invitation dari kawan sekolah dulu. 
Sis Narimah dapat menantu anak pertamanya. 

it was my first time ada invitation di sini. 
nak pegi sendiri maybe tidak lah. 
so i ajak Abang Irfan dan Abang Luqman. 
Abang Luqman drive kan je. 
Abang Irfan my date ke sana. 


gerak dalam pukul 6.15pm dan jumpa Abang Luqman di area AEON Mall. 
lepas class terus Abang Luqman ambik we all dan terus lah ke Putrajaya. 
jalan waktu mak aiii. 
traffic sungguh lah kan. 
al maklumlah. 
friday.
hujan pulak lah tu. 

i ambik  first session. 
7.30 - 8.30 pm. 
but then tiba sana pun almost time to the second session. 
kelam kelibut lah wei..


tiba di majlis terus register. 
ambik temperature semua lah. 


ramai dah guests di dalam. 
ingatkan dapat lah sesama kawan2 yang dah janji2 nak jumpa tu. 
tup2 depa dah datang awal dan tempat duduk dah penuh. 


i pun dapat je tempat kosong duduk je lah sama Abang Irfan. 
memang cantik lah hiasan di dalam ni. 


tak sampai 10 minutes i tiba pengantin pun sampai lah. 
berseri2 pengantin. 


ada rasa sikit takut lah bila berada dalam dewan yang ramai guests ni. 
masa ni dah sibuk yang covid kita ni kira almost second wave dah. 


MC pun dah announced that the guests hanya boleh berada dalam dewan setakat 20 minutes je. 
waduh..cepat nya. 
kelam kabut lah i makan. 


tengok kejap pengantin bersanding dan i pun terus lah keluar. 
memang kurang nyaman jadinya. 
agak tergesa - gesa. 
kena lah kita hadap new norm ni kan. 


bergaya dia pendamping i ni. 
lepas makan tangkap gambar dan tunggu abang dreba mari ambik.
pegi makan ghupa2 nya dia. 


sempatlah tangkap gambar dgn mak perantin. 
dah cuak dia sebab pengantin dah sampai sedangkan kami sibuk nak tangkap gambar dgn dia. 
kenangan kan.


ramai gak kawan2 masa sekolah dulu yang hadir ke majlis my friend ni. 
so kita pun ambik je lah kan. 


tadi tu tak sempat lah nak tangkap gambar2 food. 
agak kurang selesa ditu. 
so tangkap apa yang kita makan je lah. 


door gift.


ini dia. 
beras dan bag kecik. 

ALHAMDULILAH balik terus ke rumah. 
tak de chance nak picca2 sebab hujan. 
thot bila dah di PJ ni nak lah rewang2 kejap. 
malangnya ye.. 

INSYALLAH di lain masa lah. 
esoknya ni ada satu lagi undangan..

14 comments:

  1. door gift dpt beras.. never thought of it

    ReplyDelete
  2. Wah unik dapat doorgift beras...

    Kawasan putrajaya memang biasa juga jamm..

    New norm ni terpaksa macam tu ammi.. hari tu Cik TK pun pergi kenduri orang kena juga tulis nama cek suhu.. lepas tu masa sekejap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. never had before. kicap dah biasa. i wish i dapat dalam 1 kg. hehehehe..

      Delete
  3. Hari tu pergi kenduri saya dapat door gift sebotol kicap..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. best kan.. i suka betul kalau dapat kicap. bahagia.

      Delete
  5. gambar zaman2 covid ni semua ada mask kat dagu hahaha

    ReplyDelete
  6. Biasa dapat kicap & sos, now beras lak. Nice door-gift! ;)

    ReplyDelete
  7. kalau door gift beras, kicap, maggi semua saya suka.
    rezeki sangat.

    ReplyDelete

cliks..cliks