cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Saturday, February 15, 2020

Our teatime dengan Cucur Udang, Lemon Poppyseed Bundt Cake.





Lama tak update kan. 
sebab tak de cerita nak share. 
tapi hari ni gagah nak buat gak. 
nak share pasal our teatime. 


simple je dok prepared table. 
nak share yang tengahari tadi dalam udang laut fresh dari my SIL.
selalunya i beli yang size udangnya agak besar2. 
tapi yang ni agak2 kecil.
so sebelum disimpan di peti ice i kupas semua kulit2nya.


bila dah nampak banyak yang dah dikupas terus teringin nak buat cekodok lah kan.
i ketepikan sikit udang yang dah dikupas ni then bila tiba waktu nak buat tu CiTi dah tolong prepared kan the cekodok dan goreng. 


tak sabar nak tunggu. 
cicah pulak dengan lebihan Ayam Kurma buatan Chef Ciju. 
terangkatkan weiii.. 


our teatime airnya beza2 semuanya. 
tapi i setia dengan Kopi Ratu lah. 


then Chef Ciju ada baked this cake. 
Lemon Poppy Seeds Bundt Cake.
Sebuku gitu haahh.


sedap lah rasanya. 
memang boleh buat banyak2 raya nanti ye Chef Ciju. 
(ganti puasa dah habis ke? hehehe)


petang waktu teatime tu tinggal ni je lah lafi sikit. 
memang laku keras lah ye. 
kalau nak tgk IG chef ciju boleh ke sini ye. 
INSTAGRAM aszurabakes.



then ada ni gak. 
Murtabak Johor yang Hubby beli di resto orang Johor di seksyen 16. 
memang sedap. 
lagi sedap kalau makan panas2 lah. 


and these are the kuih2 yang tinggal sikit2 yang dibawak oleh my friend pagi tadi. 
ALHAMDULILAH. 

Memang i tak akan dinner lah nampaknya. 
perut dah kenyang sangat bila almost maghrib. 
kena rehat lah perut ni. 
so kita breakfast je lah besok ye..


U all minum petang apa tadi?




16 comments:

  1. Replies
    1. waduhh wakkk.. sedap tuuu.. tempe goreng tu memang sedap lah.

      Delete
  2. Asalam di masjid tadi banyak juadah kuih muih ..makan satu kuih talam..sedap

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Sis Yan, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

    1 x RM200



    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

    2 x RM100



    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

    14 x RM50



    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Akak sentiasa SA.
      sebab ada mak abah. mmg nak kena lah..
      at least a cup of coffee.

      Delete
  5. menggiurkan mata melihat semua menu ^_^

    ReplyDelete

cliks..cliks