Pages

Tuesday, August 25, 2020

Birthday treat with Mee Bandung my style.



On July 27, 2020 baru i rajin nak masak for the family. 
birthday gurl nak rehat kunun2nya. 
tu yang dah beberapa hari baru i masak. 
I made MEE BANDUNG
i pernah share last time. 
then this time i ubah sikit2. 


ni kurang sikit kuah nya. 
nak sedap lagi tambah lagi kuahnya. 
segar bila dapat masak sendiri kan. 


makan pun anak beranak je. 
tak de majlis makan2 dgn family lain. 


i dah cukup puas hati dengan recipe yang i share kan kat sini. 
kali ni i buat kuahnya agak pekat lagi. 
means i tambah lagi Biskut Marrie dalam kuah. 
kalau sebelum tu dalam 15 ke 17 keping. 
tapi kali ni dalam 20 keping. 


taugehnya i memang suka tak bercelur. 
suka yang mentah gitu. 
rangup jadinya. 


ALHAMDULILAH..
sedap. 


kalau nak ganti atau tambah dengan Mee Hoon pun ok. 


sebelum kuah dituangkan ke dalam mangkuk. 


begini lah rupanya. 


guna Limau Kasturi lagi sedap sebenarnya. 


syukur. 
akhirnya dapat gak memasak sikit untuk dimakan bersama.
kunun2 treat to my family lah. 
makan luar kan dah sudah. 
so ini i masak pulak untuk diarang. 

ALHAMDULILAH..
another family bonding time with the family. 
just thru food. 
Blessed. 


 

6 comments:

  1. dari tengok akak share resepi mee bandung tu, teringin buat mee bandung sendiri yang dari mula bukan pakai perencah... tapi kerajinan belum ada
    cumanya bila tengok mee bandung akak ni, nekad lah ujung minggu nanti nak buat mee bandung sendiri, yang resepi dana pernah belajar masa sekolah menengah dulu, rindunya

    ReplyDelete