Last 2 weeks kot i lepak kejap kat MUSE ni.
actually chef ciju bawak mymommi check up for ENT.
service la telinga mymommi di AVISENA.
depa gi sana dulu then i menyusul.
tapi bukan sama depa la.
i pegi dulu ke Plaza Masalam sebab kami nak lunch di sini.
nak pilih food for me first.
kita breakie la dulu ye.
memacam ada.
i memang suka lepak di sini dulu2 lah.
now dah kurang.
sambil buat kije la kunun2.
as starter for my late breakfast i took CHAI
and SAMOSA.
about 45 mins waiting chef ciju and mymommi pun sampai.
mymommi rehat2 dulu.
then we took this.
LAMB KARAHI, BIRYANI RICE and CHAPLI KEBAB.
not as good as before.
ghoper2nya tukang masak balik kampung.
adoii.
CHAPLI KEBAB.
heran i kenapa depa masak agak gelap2 gitu dan agak garing.
nanti allah izinkan i nak makan kat Afghan.
tapi nak mintak digoreng jangan terlalu garing.
angan2 la dulu kan.
Nasi sedap.
mild je rasa dia.
kena la ada cili dia ni kan.
baru laju makan.
jemput makan.
digabung kan semua tu, kira sedap la.
kita tak ambik roti.
Orang Malaysia kan makan dengan nasi.
kalau org Pakistan makan dengan roti.
gelak dia bila kita makan Lamb Karahi dengan nasi.
wellll.
tekak kit akan.
ALHAMDULILAH.
Sa x pernah pi sini...nanti kalau tersesat ke Shah Alam boleh la cuba makan kat sini...
ReplyDeleteFavorite place akak SA. nak ajak org makan, mmg selalu ke sini je. nnt kalau tersesat ke Shah Alam, roger akak. akak belanja makan kat sini ye.
DeleteTerliur samosa tu🤤🤤🤤
ReplyDeleteSedap samosa tu. nnt belanja jomm.
Deletebestnya if dpt jumpa kak yan f2f tapi saya pulak segan hahahah saya jenis lmbt mingle around dgn new friend ('lambat panas') hehehe takes time utk rasa selesa dan be myself (peramah jugak i sebenarnya kalau dh selesa as friends)
Deletedgn akak tak perlu segan. berkawan beribu2 akak ok je. jgn buat musuh tu yg penting. betul tak. akak dah bagi number phone last time. nnt kita jumpa2 ye.
DeleteGelap sungguh chapli kebab dia tu ye. Kalau rasa sedap ok la.
ReplyDeleterasa ok je. cuma agak keras bg akak la.
DeleteMemang chapli kebab tu nampak garing. Saya biasa makan di kedai Pakistan di LD, juicy gitu tapi tidaklah gelap gelita. Lembut...eh, rindu pulak nak makan chapli kebab!
ReplyDeleterasanya minyak goreng dia tu pun mempengaruhi kan.
DeleteOh ada Chapli di sana yaaa 😍😍. Saya dah tertarik nak coba Chapli sejak baca tulisan kak ammi . Tapi ntah kapan ke Pakistan kan, so better coba dulu di KL nanti 😍😁. Penasaran juga rasanya
ReplyDelete