Pages

Tuesday, June 23, 2020

ke Warung D'Bagan Awang waktu MCO



cerita weekend 2 minggu lepas ni. 
dah planned semalam nya nak ke Kuala Selangor. 
since syarat PKP dan longgar sikit kan. 
boleh ramai dalam satu kereta. 
jadi we planned nak makan di Warung D'Bagan Awang.

kami sure orang tak ramai sangat.
sambil dapat makan food fresh2. 
dapat makan food yang pedas di lidah hubby. 
dapat makan asam pedas yang tak sama kalau masak kat rumah kan. 
so kami berlima ke sini lah. 
kebetulan my parents n Chef Ciju ke rumah my brother so tinggal kami anak beranak je di rumah. 

memang dah set nak lunch. 
dah called dari semalamnya bagi tau menu apa nak dimakan. 
jadi waktu kami sampai nanti tu tinggal digorengkan ikan je. 
jadi yang lain2 dah siap tinggal makan je lah nanti. 


jadi pagi tu i just made Masala Breads.
makan sorang 3 keping. 
kenyang lah sikit perut tu kan. 
malas nak masak berat2. 
nanti penat lah badan. 
dah tu kan nak jalan. 
jadi yang simple2 je. 


sedap. 
i pernah shared the  recipe kat SINI.


kami tiba memang tak de customers lain pun. 
dalam kul 2.00pm kami sampai sini. 


air pasang kata hubby masa ni. 
i ni bukan tau pun air pasang ke surut ke. 
tau ada air lah. 
mmg air tengah pasang lah maksudnyakan.


berkeliaran dia ni kat sini. 


suasana dari warung. 


ini dah siap dah. 
tinggal mintak tunggu nasi dan air. 


sayur yang segar. 
kalau makan sayur kailan ni i mmg tak suka ada belacan atau ikan kering. 
tumis gitu je. 


this for Hubby. 
Asam Pedas Jenahak. 


memula akak ni hidangkan ikan ni i terkejut sakan. 
i memang requested Asam Pedas Ikan Sembilang. 
tapi i tak pernah seumur hidup makan Ikan Sebilang masak cam ni ikan dimasak sekor2 gini. 
seram tu at first nak makan. 
kalau ikutkan kurang lebih like Ikan Keli lah kan. 
heheheee..
tapi mmg terkejut at first. 
tapi apa2 pun licin gakkkk. 


satu lagi yang pedas kami mintak adalah Udang Sambal. 
yang penting udang dah dikupas. 
kalau lah memang tak kupas mau i sorang je yang tukang bukak kulit tu. 
depa tak makan nya. 
selamat bagi i, i suruh kakak warung ni kupas dulu baru masakkan sambal. 
hehehee..


satu lagi buat Goreng Kunyit je. 
sedapppp. 
manis gitu. 


ini yang Abang Luqman suka. 
Sotong Goreng Tepung. 


last lauk ini yang datang. 
Ikan Goreng garing2 panas2. 
sedap lah wei..
i thot ikan kembung. 
lagi sedap kan. 
tapi ini pun ALHAMDULILAH.
licin. 
semua meratah. 


Syukur kami masih dapat makan makanan yang sedap2. 
syukur masih dapat makan sama2. 
then lepas makan kami meneruskan perjalanan nak ke Sekinchan. 
ada pa ke sana tu. 
tunggu ye..
nanti kita story mory. 

p.s : those yang suka dan teringin nak makan di sini i share lagi sekali number phone warung ni ye. 
011-1433 7866
cuba lah nanti ye. 

10 comments:

  1. Temptingnya tengok makanan semua tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap2 you. dan murah. berbaloi datang dari Shah Alam.

      Delete
  2. bestnya semua menu kak, semua nya termasuk seafood nampak fresh sangat, kailan tu pun dia masak cantik je tak terlebih masak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best Dana. akak mmg suka lauk2 dia masak. sesekali nanti Dana datang lah.

      Delete
  3. Replies
    1. akak dah bagi link my post pasal this warung. n kat bawah N3 ada phone number owner. cuba lah nanti ye.

      Delete
  4. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap menu-menunya. Pilihan pun banyak

    ReplyDelete