Jom lunch..Masih ada lagi stock udang besar Kota Kinabalu. Ini yang Kakcik tolong bawakkan hari tu.. Ada lagi tinggal satu kotak.. Tunggu nanti lah buat hari lain pulak... Chef CiJu masak...
Udang Mayonnis.. Sedap weiii... lagi banyak serai lagi sedap..
Hubby lak masak Sambal Sardine.. punnnn YA ALLAH sedap nya...Kata Hubby nak buat macam sambal sate Haji Samuri..
dannnn..ulam. PERIA KATAK... kitarang suka makan mentah tanpa celur.. Good for diabetic people.. ALHAMDULLILAH... kenyang sudah.. I buat apa??? Ooooo i m a food lover.. A good comment comes from me.. Heee.. cam ne tak makin membulat...
********************************************
waalllaaaa.... nak tumpang lunch jgk ni boleh ya...!!! semua tu mabeles...
ReplyDeletehee..jommmmm... saje je nak racun mulan.
Deletekakyan..mak saya pun suka peria katak. for me pahit lerrr...
ReplyDeletepahit tapi bagus maaaa....
DeleteSejuk2 di pejabat ni, tengok gambar lauk pauk Yan tu pun boleh buat kakcik jadi lapar. :)
ReplyDeletehee... sian kat akak... sabar ye kak..
DeleteKakak pun suka peria katak raw. Kakak selalu cecah sambal belacan hu... sedap.
ReplyDeletebetul tu kak. now saya buat juice for hubby minum everyday..
Deletesalam kak :)
ReplyDeleteeyeliner al sultan tu susah jugk nk cuci..kalau nk cuci muka/amek air sbhyang memang hitam bawah mata mcm lebam.. huhuhuhu..
tapi buleh bawah solat terus kann.. maksudnya tak perlu dibersihkan celak ny tu kan.
Deleteaduh sedapnyer lunch arini kak... dana pun suke ulam peria katak gitu je, kalu celur tak best.... rangup2 pahit best
ReplyDeletejommm...
Deletechef ci ju!!!!!!
ReplyDeletesaya nak rasa itu udang mayonis!!!!
help me!!!
hee..mai lah sini..
Deletesambal sardin sedap tu
ReplyDeleteALHAMDULLILAH
Deletechef ciju ( which now I know she is your lil sis) tu mmg ada belajar kursus chef ke kak? Sebab saya tgk masakan2 dia dlm blog akak ni, nampak mabelessss :)
ReplyDeletetak ada amik course pun cuma pernah sekali dia amik course dgn Chef Liza tu.
Deletekak yan..nk resepi udang mayonis tu...hehe..
ReplyDeleteOoo nanti akak buat kan N3 ye.. ada dah tapi separuh jalan..
Deleteolrite..:)
Delete:-)
DeleteSalam Yong,
ReplyDeletecara masak sardin sambal tu seropa macam akak masak....haiiii! Peria katak pun akak gemar sangat, cicah sambal belacan!
Ooo ye ke Kak.. Hubby suka masak esp benda pedas2 ni..
DeletePeria katak tu mmg sedap walau dimakan begitu saja.
tak pahit ke kak?? sy mkn yg bgoreng pun serendder...=P
ReplyDeletepahit... tapi sedappp....
Deletesalam kak,
ReplyDeletesy pun suka buat peria katak tu sebagai ulam...
sedapkan.. walaupun pahit.
DeleteSalam K Yan
ReplyDeleteUdaaaaaaaaaaaaang.....dan peria katak....samba tempoyak cili padi mane? fuh...boleh meleleh peluh kat dahi ni....
hee... sabo sabooo..
Deletedengan sambal sardin tu saja boleh dua kali tambah tauuuu...hehe...:)
ReplyDeletehee.. penambah selera ye..
Deleteselalu baca entry makan2 kat sini.....meleleh you.
ReplyDeleteTengs , tiba2 terlihat Cempaka Biru ada kat tepi tu.
Hee..hee..sian lah kan sampai meleleh..
DeleteCempaka Biru ada di sini..
yummy yummyyy... wah bestnya hubby kak yan teror masak...
ReplyDeleteALHAMDULLILAH esp. western food. hee.
DeleteMak oiiiiii....terliuq le tengok.. dah la malam ni tak makan nasi..
ReplyDeleteni yang tak sabar tunggu siang nak makan nasi ni hehe.
Peria tu kompim pahit kan huuuu!
hee.. sabo sabo..
Deletemmg pahit..tapi sedapp..
semenya nmpk sedap...kecuali peria hihihihi
ReplyDeletePeria tu ubat. sebab tu tak sedap..heee.hee..
Delete