Pages

Friday, May 28, 2010

The home made roti canai...

Sambung cerita semalam, adunan yang telah dibahagi kan kecil - kecil tu dibiarkan semalaman.. So this morning, the chefs sudah bersedia menyediakan roti canai... Apa - apa pun meja pencanai MESTI bersih...
Tiba masa, small dough dicanai..Kalau traditional way, we use talam...Gunakan minyak dan butter yang banyak. Ini kes tak pandai tebarlah kan...
Simpul kan.. dan akhirnya jadi lah seperti di bawah ini...
Yang ini kalau kita nak buat roti sardin... Hiris nipis bawang besar, cili merah, telur, dan sardin..
Sardin tu mesti dihancurkan.
Kalau nak buat roti sardin, letakkan intinya di tengah - tengah.
Lipatkan adunan seperti di atas...
Bakarkan....
Ini yang kosong..

*
*
*
*
*
*
*
*
jeng..jeng..jeng..



INILAH CHEFS NYA....IMPORTED lagi

No comments:

Post a Comment